A Maserati továbbra is elkötelezett a 100%-ban olasz gyártási folyamat mellett

forrás: Prím Online, 2024. január 31. 09:56

A Maserati, az első olasz luxusmárka, amely tisztán elektromos hajtású járműveket kínál az autózás szerelmeseinek, következetes márka- és termékfejlesztésre összpontosító, hosszú távon fenntartható növekedési pályára áll – jelentette be a cég. A Maserati termékcsaládot 100%-ban Olaszországban tervezik, fejlesztik és gyártják, miközben a világ több mint 70 országába értékesítenek 86%-os exportaránnyal. Modena továbbra is a márka központja marad, a vásárlókat több mint 80 éve működő történelmi üzemből szolgálják ki.

A teljesítmény, az innováció, a formatervezés, a minőség, a technológia és a luxus iránt elkötelezett márkaként a Maserati ambiciózus stratégiával alakítja a mobilitás jövőjét: átfogó, elektrifikációra fókuszáló termékfejlesztési irányt követ, hogy maximálisan megfeleljen az ügyféligényeknek. A Maserati a Stellantis egyetlen luxusmárkája, és a 2021-ben kezdődött pozitív pénzügyi fordulatot követően most stabil üzleti modellt épít fel, hogy a gyártási volumen és a nyereséges árrés fenntartásával, valamint a márka egyedi pozícionálásával összhangban megerősítse vezető helyét a luxusszegmensben.

 

 

A Maserati stratégiai céljainak középpontjában az elektromos mobilitás jövőjébe vetett hit áll. Jelenleg minden tevékenységét úgy alakítja át, hogy szintet lépjen a versenyképesség terén és megfeleljen az új luxusfogyasztók igényeinek is. A modenai vállalat már megvetette a lábát az autózás új korszakában, amikor bemutatta első két BEV (akkumulátoros elektromos jármű) modelljét: a GranTurismo Folgore-t és a Grecale Folgore-t (a Folgore a Maserati teljesen elektromos hajtású modellcsaládját jelöli), amelyek már elérhetők Olaszországban és az Európai Unió piacain. A GranTurismo Folgore a márka igazi ikonja, amely a Formula E-ből érkező élvonalbeli műszaki megoldásokat alkalmazza. A Maserati egyébként az első olasz márka, amely a Formula E-ben szériában versenyez.

 

 

A márka nem pihen: a Maserati GranCabrio Folgore várhatóan még idén bemutatkozik, nem sokkal az ICE változat után, majd az elektromos mobilitás felé vezető út 2025-ben az új MC20 Folgore, 2027-ben egy vadonatúj nagy E-UV BEV, 2028-ban pedig a Quattroporte BEV következő generációjával folytatódik. 

 

A márka összes jelenlegi és jövőbeli modelljét 100%-ban Olaszországban tervezik, fejlesztik és gyártják, és emellett továbbra is teljes mértékben elkötelezett a vállalat. A Maseratinál tökéletesen összefonódik a hagyomány és az innováció: a történelmi modenai központ, ahol jelenleg az MC20 és az MC20 Cielo készül, hamarosan a legnépszerűbb szupersportkocsik Folgore változatának gyártási helyszíne is lesz. Mivel a márka határozott törekvése, hogy autóit a legvonzóbb stílusban és a legkülönlegesebb részletekkel ruházza fel, Modenában egy "Fuoriserie műterem" is létesül, amelyet a Maserati egyedi modellek létrehozására tart fenn. A járművek személyre szabásában közreműködő kollégák számára speciális képzéseket szerveznek, hogy a lehető legmagasabb minőségben végezhessék munkájukat.

 

 

A Viale Ciro Menotti-i történelmi üzemben a vállalat vezetése szorosan együttműködik majd a Maserati nagyjából 130 professzionális mérnökből és technikusból álló szakértő csapatával, akik a jelenlegi és a jövőbeli termékpaletta fejlesztésével foglalkoznak. A tervezők állandó összeköttetésben dolgoznak majd a teljesen elektromos hajtásláncokat fejlesztő és tesztelő Engine Lab-bel, hogy a márka a lehető legjobb pozícióba kerüljön a luxuspiacon. A szakértő csapat közösen építi majd a Maserati jövőjét, új szintre emelve az ikonikus márkát.

 

 

A Maserati márkatörekvései a Stellantis 2022. március 1-jén bejelentett "Dare Forward 2030" stratégiai tervébe illeszkednek, a szervezeti mátrix teljes értékű szegmenseként. Minden új Maserati modell elektromos hajtáslánccal megy majd, az ezzel járó innovatív szemlélet és csúcsteljesítmény pedig nagyszerűen passzol a Maserati alapértékeihez. 2024 döntő mérföldkő lesz a vállalat fejlődése és növekedése szempontjából, különösen a globális autóiparban jelentkező kihívások és változások miatt, amelyekkel a luxusmárkák kénytelenek szembenézni.

 

 

Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatója elmondta: "A márka hagyományait és modenai gyökereit megőrizve, teljes gőzzel állunk a változás élére az elektrifikáció terén: két ikonikus modellünk már 100%-ban elektromos változatban is megvásárolható, és egy másik még idén megérkezik a piacra. Ügyfeleinknek minden idők legerősebb Maserati luxusautóit kínáljuk majd, tovább feszegetve a kivételes vezetési élmény határait. Hosszú távú víziónkat és stratégiai tervünket követve nyomot akarunk hagyni a luxus világában, és egyedülálló olasz gyártási kiválóságunkkal, következetesen magas színvonalat nyújtva építünk olyan fenntartható üzleti modellt, amely garantálja ügyfeleink számára a Maserati minőséget és tükrözi a márka történeti értékeit."

Kulcsszavak: Maserati autó

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50