szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molnár György Elefánt soha többé nem áll közösen színpadra Debreczeni Ferenc Cikivel – nem is állnak szóba egymással.

Hamarosan Omega Testamentum néven ad koncertet fiatal zenészekkel a legendás zenekar dobosa, Debreczeni Ferenc. A bulin és az azt követő turnén azonban nem lesz ott Molnár György gitáros, aki viszont egy másik formációval (a Mobil Mániával) lépett fel, és játszotta az Omega dalait nemrég.

„Tudtam róla, hogy Molnár Gyuri színpadra állt decemberben” – mondta a Blikknek Debreczeni. – „Bevallom, hátba szúrásként éltem meg mindezt. Mintha egy tőrt döftek volna belém. Láttam a koncertplakátot, rajta nagy betűkkel ott virított az Omega felirat. Nekem persze senki sem szólt. Nem esett jól, mint ahogy az sem, hogy hiába hívtam Molnár Gyurit ilyen-olyan bulikra, folyton nemet mondott nekem. Éppen ezért én már nem hívom őt többet. Nincs értelme.”

Az „Elefánt” becenéven is ismert, nemrég súlyos betegségen átesett Molnár György azonban visszakérdezett: „Ha azt állítja Ciki, hogy tőrdöfésként élte meg mindazt, ami történt, akkor mit mondjak én?”

„Élet‑halál között voltam, ilyen-olyan csövek lógtak ki belőlem, amikor a mi dobosunk már új zenészeket toborzott maga köré, majd fellépett Omega-számokat játszva. Hosszasan mesélhetnék arról, mit éreztem ekkor. De inkább hagyjuk. Egyébként pedig attól még, hogy valaki Rolling Stones-számokat játszik, nem lesz Mick Jagger. Attól még, hogy valaki Omega-számokat játszik, még nem lesz – és nem is lehet – az Omega zenekar, merthogy olyan már nincs…”

A zenekar 2020 végén elvesztette két tagját is: Benkő László billentyűs november 18-án, Mihály Tamás (az utolsó években már a zenekarral nem fellépő) basszusgitáros rá három nappal halt meg. 2021-ben pedig koronavírus-fertőzésben meghalt a frontember, Kóbor János is.