Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök egy fórumon azt nyilatkozta, hogy az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél. Hozzátette, szerinte az ukrán fegyveres erők valóságos terrorszervezetté változtak.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszországban, Tulában a „Mindent a győzelemért!" fórumon beszélt többek között az orosz védelmi ipar munkájáról, a háború menetéről és az önkéntesek szerepéről is.

Az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél

Az államfő szerint, az orosz hadiipar termékei külföldön keresettek, és felülmúlják az észak-atlanti szövetség országainak fegyvereit. Ha összehasonlítjuk a modern NATO-fegyvereket és a szovjet idők utolsó időszakának fegyvereit, akkor ezek bizonyos szempontból gyengébbek lehettek, de nem mindig.

− mondta az elnök.

Kiemelte, hogy ebbe beletartozik a rakétatechnológia, a páncélozott járművek és minden olyan fegyver, amelyet a csatatéren használnak - írja a Magyar Nemzet.

Ma az orosz védelmi vállalkozások „tele vannak megrendelésekkel", és ezeket a több milliárd dollár értékű termékeket külföldön is értékesítik – hangsúlyozta az államfő. Különösen a Pantsir légvédelmi rakétaágyúrendszer „nagyon keresett".

Putyin megjegyezte, hogy a stratégiai nukleáris erők szinte teljes megújultak.

− mondta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt nyilatkozta, hogy az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél Forrás: Mandiner/Origo

Ukrán terrorszervezet

Vlagyimir Putyin arról is beszélt, hogy szerinte

az orosz hadsereggel szemben álló ukrán fegyveres erők valóságos terrorszervezetté változtak.

Az orosz elnök egy donyecki lakosról mesélt, aki otthonát elhagyva egy ukrán tank áldozata lett. Az elnök megjegyezte, hogy a férfit azért lőtték le, mert a kijevi hadsereg szerint a térségben élő civilek „terroristák". Az ilyen akciók neonácizmusnak számítanak – hangsúlyozta az államfő.