Lecsúszott a kifutópályáról egy gép a vilniusi reptéren - videó

Vágólapra másolva!
Szombat délután a vilniusi reptéren lecsúszott a kifutópályáról egy repülőgép, amely rövid ideig a füvön át haladt. Nem sokon múlt egy újabb tömegszerencsétlenség.
Vágólapra másolva!

Csodával határos módon nem lett nagyobb baj abból az incidensből, ami szombaton 14 óra körül a vilniusi repülőtéren történt.

A milánói charterjáratot üzemeltető Avion Express légitársaság repülőgépe a leszállás után lesodródott a kifutópályáról, és egy rövid ideig a füvön haladt.

Amint elérte a kifutót a repülő, egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben

Senki nem kiabált, hogy meg fogunk halni, de amikor leszálltunk, már a földet érintve lehetett tudni, hogy valami nincs rendben, mert a gép elég csúnyán hánykolódni kezdett. Néhány másodperc múlva sár kezdte fröcskölni az ablakokat - nyilatkozta az egyik litván utas.

A közösségi médiában látható felvételek szerint a gép lecsúszott a kifutópályáról a fűre.

A baleset miatt lezárták a repteret. Feltehetően az erős szél és a csúszós aszfalt is szerepet játszott abban, hogy a gép lesodródott a kifutópályáról - írta a Világgazdaság.

Az utasok elmondása alapján a gépen nem tört ki pánik, mindenki nyugodtan ült, bár az arcokon látszott, hogy feszültek az emberek.

Leszállás után a légiutas-kísérők azt mondták nekik, hogy maradjanak a helyükön, így eltartott egy ideig, amíg mindenki leszállt és felszállt a buszra, amely a repülőtérre vitte.

– mondta Rolanda Lipnevičiūtė, az Avion Express kommunikációs vezetője az eset után.

Az Avi Express teljes mértékben együttműködik az összes érintett hatósággal a vizsgálat során.

A gépen utazó 179 utas és 6 fős személyzet nem szenvedett sérüléseket.

Az év eleje óta ez már a sokadig baleset volt, ami a repülőgépekkel történt

Rögtön az év elején, január 2-án a tokiói reptéren leszállás közben a parti őrség repülőgépének ütközött és kigyulladt a Japan Airlines (JAL) légitársaság egy érkező utasszállítója: a balesetben a parti őrség öt tagja életét vesztette, csodával határos módon a fedélzeten lévő mind a 379 embert sikerült kimenekíteni.

Szintén szerencsésnek mondhatják magukat az Alaska Airlines utasai, akik épségben visszatértek a földre, miután Boeing 737 Max 9-es repülőgép oldala fél órával a felszállást követően kiszakadt mintegy 5 ezer méteres magasságban.