szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mióta kiderült a betegsége, az énekes visszavonult a nyilvánosságtól, ezért különösen meglepő volt a szereplése. A közönség felállva tapsolt, amikor megjelent.

Nagy meglepetés volt az idei Grammy-gálán Celine Dion megjelenése, aki Taylor Swiftnek adta át a legjobb albumnak járó díjat. Dionról ugyanis már 2022 decembere óta tudni lehet, hogy gyógyíthatatlan, az agyat és a gerincvelőt érintő neurológiai betegségben, Stiff-Person-szindrómában szenved.

Az énekes a diagnózis óta nem állt nyilvánosság elé, most pedig hatalmas ováció fogadta, amikor a színpadra lépett. „Köszönöm mindenkinek! Én is szeretlek titeket” – mondta Dion, mielőtt átadta volna a díjat Swiftnek.

„Amikor azt mondom: örülök, hogy itt lehetek, tényleg szívből gondolom. Azok, akiknek megadatott, hogy itt lehetnek a Grammy-díj-átadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberekébe, szerte a világon” – írja tudósításában a Variety.

Habár Dion visszavonult a reflektorfénytől, testvére, Claudette időnként hírt ad az állapotáról. Beszélt például arról, hogy a betegség befolyásolja az énekes mozgási és éneklési képességeit. Ennek tudható be, hogy Dion minden tervezett fellépését és turnéját lemondta.

Rosszabbodott a ritka betegségben szenvedő Céline Dion állapota, már nem ura az izmainak

Az énekesnő súlyos idegrendszeri betegségben szenved, amelyre egyelőre nincs hatásos gyógymód.

Az énekesről dokumentumfilm is készül, ami nagyjából egy évet ölel fel, és a mindennapi küzdelmeit mutatja be. Dion azt reméli, hogy sikerül felhívnia a figyelmet erre a kevésbé ismert betegségre. Ennek kapcsán korábban azt nyilatkozta: nem hagyja, hogy az állapota határozza meg.

Nyitókép: Valerie Macon / AFP