szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hodován Milán filmzeneszerző a zenekar új billentyűse.

A Tövisházi Ambrussal utolsó közös Péterfy Bori & Love Band-koncerten jelentették be, hogy a zenekarból kilépő Tövisházi helyére Hodován Milán billentyűs érkezik.

Hodován zeneszerző, producer, az IMDB oldala szerint 17 évesen kezdett filmzeneszerzéssel foglalkozni, mielőtt még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémiára bekerült volna. A Zanox romantikus sci-fi zenéjét ő jegyzi, de írt zenét a Kincsemhez is, és Deák Kristfók Az unoka című filmjének zenéjéhez Ohnodyval együtt járultak hozzá. Az oldal szerint Hodován ütős hangszereken, billentyűsökön és csellón is játsszik.

Tövisházi Ambrus a hvg.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy már négy-öt éve gondolkodott a Bori-zenekarból való kilépésén. "De nagyon nehéz ez, mert én találtam ki az egészet, ráadásul az elejétől kezdve én vagyok a zeneszerző és a zenekarvezető, így az összes melóval és az összes sikerrel együtt mégiscsak a sajátoménak érzem. Rengeteg munka, öröm és szívás van ebben. És ha van egy nagy mérleg, amin ennek a tizenhat évnek le lehetne mérni az egyenlegét, akkor ez a mérleg az utóbbi időben afelé billent, hogy fájó szívvel, de el kell engednem a Love Bandet" - fogalmazott.