Eladó Al Capone egyik korábbi birtoka

Al Capone
Al Capone maffiafőnök
Vágólapra másolva!
Ismét bekerült az eladó telkek közé az a Palm Island-i birtok, ahol egykor Al Capone rezidenciája állt. A hírhedt gengszter itt halt meg szívrohamban. A házat tavaly nyáron bontották le, az üres területért most 23,9 millió dollárt kérnek. 
Vágólapra másolva!

Alphonse Gabriel Capone, alvilági nevén „Al" Capone vagy „Sebhelyesarcú" a sajtónak köszönhetően lett világszerte ismert, hírhedt bűnöző. A mai szervezett bűnözés alapjait tulajdonképpen ő fektette le. Ennek fő motorja a korrupcióban rejlett, aminek a mestere volt.

Al Capone maffiafőnök Forrás: Wikipedia

Minden idők leghíresebb maffiafőnöke szifilisze miatt lebénult, majd agyvérzést kapott, aztán alig több mint 8 nappal 48. születésnapja után tüdőgyulladásban halt meg a floridai luxusvillájában.

Al Capone floridai luxusvillájának bejárata Forrás: Wikipedia

A Miami Beach egyik leggazdagabb részén, Palm Island-en lévő majdnem 2.790 négyzetméteres üres telket most 23,9 millió dollárért árulják. A Miami partjainál lévő Biscayne-öbölben egy mesterséges szigeten felépített mesés ingatlan évekig volt a helyi műemlékvédők és a különböző fejlesztők közötti küzdelem célpontja, mielőtt tavaly nyáron végül lebontották. A jelenlegi tulajdonos azért szeretné eladni ezt a hírhedt telket, mert azt reméli, hogy a vevő majd újabb különleges kastélyt építtett ide.

image

Capone évtizedeken át egy impozáns spanyol gyarmati stílusú villában élt ezen a birtokon, amit 1928-ban 40.000 dollárért vásárolt (ez mai áron mintegy 850.577 dollárnak felel meg). A mára már lebontott házhoz saját strand, 30 méternyi vízpart és 18 méter hosszú medence tartozott.

image

A szomszédos házak mindegyike minimum 50 millió dollárba kerülhettek, így az új vevő igazán exkluzív környezetbe csöppenhet.

Tavaly január végén eladóvá vált Al Capone egy másik, titkokat rejtő vermonti háza is.

Forrás: Mansion Global