Óriási a baj, két kalózanyahajót vettek észre

Az indiai haditengerészet által kiadott képen az M/V Lila Norfolk nevű hajóról január 5-én kiadott kép, melyet előző nap szálltak meg kalózok
Az indiai haditengerészet által kiadott képen az M/V Lila Norfolk nevű hajóról január 5-én kiadott kép, melyet előző nap szálltak meg kalózok
Vágólapra másolva!
Nem is egy, hanem rögtön két szomáliai kalózcsoportot vettek észre az Indiai-óceánon az EU haditengerészeti erői. A tengeri terroristák valószínűleg anyahajókra fészkelték be magukat, hogy azokról indítsanak támadásokat. 
Vágólapra másolva!

Az EU NAVFOR azokat a haditengerészeti erőket jelöli, melyek az Indiai-óceán biztonságának elősegítésében, a kalózkodás elleni fellépésben vesznek részt. Az általuk kiadott jelentés szerint szomáliai kalózokra utaló nagyobb hajókat találtak az Indiai-óceánon.

A kiadott közlemény szerint a kalózok a hajókat tengeri bázisnak, anyahajóként használhatják.

Ez különösen aggasztó fejlemény, mert ahogy arról az Origo beszámolt, novemberben szomáliai kalózok több dhow típusú halászhajót eltérítettek a térségben.

Biztonsági elemzők szerint egyelőre nem tisztázott, hogy ezeket a dhow-hajókat azért térítették el, mert azokat a támadások bázisaként használják, vagy "pusztán" fegyveres rablások voltak.

Az indiai haditengerészet által kiadott képen az M/V Lila Norfolk nevű hajóról január 5-én kiadott kép, melyet előző nap szálltak meg kalózok Forrás: Indian Navy / gCaptain

A NAVFOR elemzői szerint az azonosított anyahajók az óceán déli térségében, a szomáliai partokkal nagyjából azonos szélességi fokokon vannak. Ezeken a vizeken kisebb a nemzetközi erők jelenléte, kevesebb járőrözés zajlik ott.

Azt is feltételezik, hogy a kalózok az anyahajókról figyelemmel kísérik a térségen áthaladó teherhajókat.

Amelyekről úgy gondolják, hogy nincs a fedélzeten fegyveres biztonsági szolgálat, azt megtámadhatják.

A NAVFOR-nál jelezték, hogy az anyahajókról elkövetett támadások a szomáliai kalózok jellegzetes stratégiája volt nagyjából egy évtizede, amikor a legrosszabb volt a helyzet az Indiai-óceán és az Ádeni-öböl vizein.

Egy dhow vitorlás - ezeket a hajókat általában halászatra használják a térségben, a szomáliai kalózok ilyeneket térítettek el korábban támadásaikhoz Forrás: AFP/Ho

A gCaptain arról is ír, hogy január 24-én és január 27-én is támadásokat intéztek szomáliai kalózok áthaladó teherhajók ellen.

Január 29-én pedig a Seychelle-szigetek parti őrsége sietett egy másik hajó segítségére, amelyet valószínűleg 12 kalóz szállt meg, és akik a parti őrség közeledtére elmenekültek.

Aggasztó, hogy ezt a támadást biztosan anyahajóról indították.

A brit székhelyű EOS kockázatelemző szerint ezek az akciók azt mutatják, hogy újra erőre kaphat a szomáliai kalózkodás, mely az utóbbi években majdnem teljesen eltűnt.

A felerősödés további kockázatokat jelent a tengeri áruszállítás számára, mely a Vörös-tengeren a hútik támadásai miatt kialakult helyzetben már amúgy is nehéz helyzetbe került. Emiatt európai gyáraknak kell átmenetileg leállniuk, és áruhiányra is egyre több kereskedő készül.

A dán haditengerészet Iver Huitfeldt fregattja elhagyja honi kikötőjét, a Sjaelland-sziget nyugati partján fekvő Korsoert 2024. január 29-én, hogy bekapcsolódjon a Vörös-tenger és térsége védelmére irányuló nemzetközi járőrözésbe Forrás: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

A térség akkor vált újra kockázatossá, amikor 2023. január 1-jén lekerült róla a "magas kockázatú tengerterület" jelzés. Ezt a besorolást 2010-ben kapta a tengerterület a szomáliai kalózok jelentette fenyegetés miatt. A kalózok 2010-2011-ben 415 támadást, ezen belül közel 80 sikeres eltérítést hajtottak végre az ott áthaladó hajók ellen az EU NAVFOR adatai szerint.