Sokan meghaltak földcsuszamlások miatt a Fülöp-szigeteken - videó

Foglalkozás FOTÓ katasztrófa sújtotta övezet katasztrófavédelmis KÉPKIVÁGÁS keresés SZEMÉLY totál
Az esőzések okozta áradások és földcsuszamlások több mint 70 ezer családot, mintegy 270 ezer embert sújtottak Mindanao-sziget Davao régiójának négy tartományában.
Vágólapra másolva!
Legalább húsz halálos áldozata van a Fülöp-szigetek déli részén áradásokat és földcsuszamlásokat okozó heves esőzéseknek - közölték hétfőn az illetékes katasztrófavédelmi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az esőzések számos halálos áldozatot követeltek a Fülöp-szigetek délkeleti részén található Mindanao szigetén; Davao de Oro tartományban 13 ember meghalt, ketten eltűntek - írja a Philippine News.

A szomszédos Davao de Norte tartományban további hét halálesetről számoltak be a hatóságok és elmondták, hogy csak ebben a tartományban eddig legalább 6000 családnak kellett elhagynia otthonát - írja a News Info.

Az északkeletről érkező óceáni szél január 28. és február 2. között heves esőzéseket okozott Mindanao alacsony légnyomású, hegyvidéki területeire érve.

A lehulló csapadék halálos kimenetelű áradásokat és földcsuszamlásokat okozott

- erősítette meg a nemzeti katasztrófavédelem.

Az esőzések okozta áradások és földcsuszamlások több mint 70 ezer családot, mintegy 270 ezer embert sújtottak Mindanao-sziget Davao régiójának négy tartományában Forrás: MTI/EPA/Monkayo önkormányzata/-

Az esőzések több mint 812 ezer embert érintettek, közülük 85 ezren evakuációs központokban találtak menedéket.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a földcsuszamlások és az árvizek, a több mint 7600 szigetből álló országra évente átlagosan 20 trópusi vihar sújt le. Január közepén 18 ember halt meg a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt az ország déli részén.