Szenzációs bejelentést tett a Magyarországra érkező BYD

BYD Seal U
Vágólapra másolva!
A Magyarországon gyárat építő kínai elektromosautó-gyártó, a BYD együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi lízingpiac egyik jelentős szereplőjével, az Arvallal.
Vágólapra másolva!

A Szegeden autógyárat építő BYD elektromos-autó gyártó vállalat, valamint a BNP Paribas tulajdonában álló Arval,

a teljes körű járműlízing, és az új mobilitási szolgáltatások nemzetközi szakértője együttműködési megállapodást kötött.

Szándéknyilatkozatuk célja a magán és céges értékesítésben rejlő lehetőségek lehető leghatékonyabb kiaknázása az autók és a haszonjárművek európai piacán – ismertette hétfői közleményében a BYD.

A szándéknyilatkozat az autók esetében a fő együttműködési területként a vásárlók autóflottáinak minél gyorsabb és átfogóbb villamosítását jelöli meg. Az együttműködés a könnyű haszonjárművekre, sőt, az akkumulátoros elektromos járműveket, energiatároló akkumulátorokat és napenergia-rendszereket összefogó teljes energetikai rendszerekre is kiterjed.

A szándéknyilatkozatot a BYD központjában, a kínai Sencsenben írta alá Michael SHU, a BYD Europe vezetője, és Alain Van Groenendael az Arval vezérigazgatója.

A BYD együttműködési megállapodást kötött az Arvallal Forrás: BYD

A kínai gyártó 2022-ben mutatta be innovatív személyautó palettáját az európai piacon, s az azóta eltelt alig több mint egy év alatt a BYD európai kínálata immár öttagúvá bővült. A márka járműveivel 19 ország piacán van jelen Európában.

2023-ban a BYD több mint 3 millió új energiákkal hajtott járművet értékesített világszerte, a terjeszkedés következő fontos állomása az európai gyártás beindítása lesz - teszi hozzá a Világgazdaság.

Az Európa 29 piacán tevékenykedő Arval a megállapodás értelmében felveszi lízing- és bérleti kínálatába a BYD modelljeit. Jelenleg több mint 1,7 millió jármű fut világszerte az Arval kezelésében álló flottákban.

További részleteket ide kattinva olvashat a témában.