szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Török Olgát kórházba vitték, a munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt büntetőeljárás indult.

Megsérült a Temesvári Német Színház színésze, amikor előadás közben rázuhant a díszlet, írja a Transtelex. Olga Török a vasárnap esti Cseresznyéskert közben szenvedett balesetet. Az előadást félbeszakították, a színészt pedig kórházba vitték.

A helyszínre érkező rendőrök megállapítása szerint egy fából készült díszletelem, amit két férfi biztosított, ledőlt, és megsebesített egy 38 éves nőt, akit szakorvosi ellátásra kórházba szállítottak. A balesetben a két férfi is megsérült, de őket nem kellett kórházba szállítani. A munkavédelmi szabályok be nem tartása miatt büntetőeljárást indítottak, a rendőrség a baleset körülményeinek a felderítése érdekében nyomoz.

A Temesvári Német Színház közleménye szerint akkor történt a szerencsétlenség, amikor az egyik munkás megbotlott, és esés közben magával rántotta a díszletelemet.

A megsérült színész vasárnap este már el is hagyhatta a kórházat. Mint írták, az esetről értesítették a Temes megyei Munkaügyi Felügyelőséget, és belső vizsgálatot is indítottak a baleset körülményeinek a felderítésére.

A Transtelex helyi lapokra hivatkozva hozzáteszi, hogy múlt hétvégén a temesvári színház mellett a Bukaresti Nemzeti Színházban is balesetet szenvedett egy színész előadás közben.

A Nemzeti balesetet szenvedett színésze Vidnyánszkyval még nem beszélt az ügyről

Horváth Lajos Ottó azt mondta, hogy a balesetben szintén érintett Szász Júliával néha felhívják egymást telefonon, Vidnyánszky Attilával azonban még nem beszélgettek a történtekről.

Nyitókép: Temesvári Német Színház Facebook