Vágólapra másolva!
Ukrajnának minden bizonnyal több katonát kell mozgósítania – már csak a veszteségek miatt is – mondta Christian Freuding vezérőrnagy, a Bundeswehr ukrajnai helyzetfelmérő központjának vezetője, hozzátéve, a lőszerek szállítása továbbra is központi kérdés marad az Oroszország által megtámadott ország nyugati támogatásában.
Vágólapra másolva!

Szükség van az ukrán erők rotációjára: egyes katonai egységek már két éve a fronton vannak. Erről beszélt Christian Freuding az RND-nek adott interjújában.

– jelentette ki a vezérőrnagy.

A tiszt szerint Ukrajna továbbra is bátran és elszántan harcol. Az, hogy ellentámadásuk leállt, annak is köszönhető, hogy nem volt légi támogatásuk, hiányzott a légelhárítás és a légvédelem - írja a Magyar Nemzet.

Ukrán katonák Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Diego Herrera Carcedo

Németország 2024-ben „megduplázhatja" a tüzérségi lőszerszállításait. Freuding azonban azt is kiemelte, hogy a lőszerek szállítása „továbbra is központi kérdés marad az Oroszország által megtámadott ország nyugati támogatásában".

A tábornok korábban elismerte, hogy

Oroszország nagyobb ellenálló képességről tesz tanúbizonyságot, mint amire a nyugati szövetségesek számítottak a háború kezdetén.

"Talán nem láttuk vagy nem akartuk látni, hogy olyan helyzetben vannak, hogy továbbra is ellátják őket a szövetségeseik" – mondta.