Orbán Viktor egyre népszerűbb az Egyesült Államokban

ORBÁN Viktor, Donald TRUMP, találkozó, korábbi, amerikai, elnök, New Jersey, állam, bedminster, usa, egyesült államok, megbeszélés
Bedminster, 2022. augusztus 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
A baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányában főszerepet játszó Action for Democracy vezetői maguk cáfolták meg a liberális sajtóban gyakorta előkerülő toposzt, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő elszigetelődött a nemzetközi politikai porondon. A minap nyilvánosságra került felvételen Wesley Clark tábornok mások mellett arról beszélt, hogy az amerikai konzervatívok még a programjukat is Orbán Viktorhoz igazítják. Eric Koch kampányszakember pedig arról számolt be, hogy Orbánnak az USA-ban tapasztalható népszerűségét a magyar kormányfő hírnevének a besározásával igyekezett csorbítani – írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Ugyan a balliberális média folyamatosan azt sulykolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyre inkább elszigetelődik és marginális figurává válik a nemzetközi politikában, ezt épp a baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányában főszerepet játszó szervezet, az Action for Democracy (A4D) vezetői cáfolták. Az X-en (korábban: Twitter) a minap megosztott videókon az A4D több prominense is arról beszélt, hogy Orbán éppen az Egyesült Államokban gyorsan növekvő népszerűsége miatt jelent problémát a globális liberális elit számára.

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mint ismert, az A4D-n keresztül több mint 3 milliárd forintnyi külföldi pénzzel igyekeztek elősegíteni a baloldal választási esélyeit a 2022-es parlamenti választáson.

A felvételek (lásd lentebb) egyikén az A4D kuratóriumi tagja, Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok a Republikánus Párt nagy kedvenceként jellemezte a magyar kormányfőt, szavai szerint az amerikai konzervatívok még a programjukat is Orbánhoz igazítják – írja a Mandiner. Így bár a demokraták, az amerikai külügy és az EU sem szereti Orbánt, a magyar kormányfőnek mégis nagy követőtábora van az USA-ban – tette hozzá az egykori NATO-főparancsnok.

Hasonlókról számolt be a politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető guru, Eric Koch, akinek a lentebb látható videó szerint az egyik fő ügyfele épp az A4D.

– jelentette ki az üzletember.

Koch arról is leplezetlenül számolt be, hogy a média felhasználásával miként igyekezett lejáratni a magyar kormányfőt.

– fogalmazott az A4D partnere.

Érdemes felidézni, miközben a baloldali sajtó Orbán Viktor nemzetközi elszigetelődéséről cikkezik, a magyar miniszterelnök csak az elmúlt hónapok során is olyan meghatározó külföldi politikusokkal egyeztetett személyesen, mint

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Emmanuel Macron francia elnök, vagy Giorgia Meloni olasz kormányfő.

Donald Trump volt amerikai elnök pedig – aki a novemberi választáson minden valószínűség szerint a Republikánus Párt jelöltjeként szállhat ringbe az újrázásáért – a nyilvános szereplései alkalmával rendszeresen beszél szuperlatívuszokban Orbán politikusi kvalitásairól.

Az USA kiemelkedő konzervatív éves eseményén, a Texas állambeli Dallasban tartott CPAC-en, 2022-ben Orbán Viktor mondta a nyitóbeszédet, a rendezvény záróelőadását Trump tartotta.