Menedékkérő gyerekekre támadtak Németországban

Szélsőjobboldali jelszavakat skandálva szíriai menedékkérő gyerekekre támadtak fiatalok egy németországi településen - jelentette pénteken hírportálján a Die Welt című német lap.
A támadók ütöttek és késsel fenyegettek egy öt, egy nyolc és egy tizenegy éves kisfiút, amikor csütörtök este leszálltak egy buszról a Szászország tartományi Sebnitz-ben - közölte a drezdai rendőrség.

A szíriai gyerekek nem sérültek meg, valószínűleg vastag, meleg ruhájuk védte meg őket. A helyszínre riasztott rendőrök a közelben igazoltattak egy csoport 15 és 20 év közötti fiatalt. Az egyelőre nem ismert, hogy van-e közük a támadáshoz.

Az ugyancsak a volt NDK területén fekvő Szász-Anhalt tartományban is történt idegenellenes támadás csütörtök este; Merseburgban két erősen ittas német férfi berontott egy lakásba, és teleszkópos bottal, bokszerrel ütlegelni kezdte lakóját, egy afrikai férfit, aki évek óta a kisvárosban él.

A lakásban volt egy "nem migrációs hátterű nő" és egy ötéves kisfiú is. A rasszista szidalmakat üvöltöző támadók őket is bántalmazták. Mindhárom áldozat kórházba került. A két felnőtt sérüléseik ellátása után távozhatott. A kisfiút benn tartották, mert a fején vérömleny keletkezett. A támadókat őrizetbe vették - írta a Die Welt a hallei rendőrkapitányság tájékoztatása alapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.