Életveszélyben vannak azok, akiknek ilyen autójuk van, bármikor kinyílhat benne a légzsák

autóbaleset közúti baleset karambol légzsák illusztráció
Vágólapra másolva!
Rengeteg autót kénytelen visszahívni a Honda, mert egy elektronikai probléma miatt a légzsákok akkor is felfújódhatnak, amikor nem kellene. Ez sérülésveszélyt jelent az utasokra.
Vágólapra másolva!

Több mint 750 ezer autóját rendeli vissza a Honda azért, mert a légzsákok minden ok nélkül is kioldódhatnak. Ezzel súlyos sérüléseket okozhatnak az első üléseken utazó alacsonyabb embereknek, így persze főleg gyerekeknek – áll az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet (NHTSA) jelentésében.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A visszahívás nagyon sokféle modellt érint a 2020 és 2022 között eladott kocsik közül, ezek felsorolása ezen az oldalon megtalálható. A közlés szerint egyelőre csak az Egyesült Államokban vásárolt autókat kell visszavinni, de ez persze változhat.

Az NHTSA közlése szerint egy áramköri hiba áll a légzsákok lehetséges váratlan felfújódása mögött. A hiba következtében az autók biztonsági szenzorai ütközést érzékelhetnek akkor is, amikor ilyen nem történt, és kinyithatják a légzsákokat.

A tájékoztatás szerint egyelőre nem történt olyan baleset, ami összefüggésbe hozható a problémával.

Ahogy az Origo megírta, nemrég a Toyota jelentett be nagyobb visszahívást bizonyos modelljeire, szintén légzsákproblémák miatt.