szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hivatalosan is itt a karácsony: a Spotify toplistája szerint Magyarországon a tíz legtöbbet lejátszott dalból nyolc karácsonyi sláger. A másik kettőhöz Azahriah-nak van köze.

Hogy itt a karácsonyi szezon, azt a bevásárlóutcák csillogó díszítésénél is jobban jelzi a Spotify napi frissítésű toplistája, amelyet december 4-én pontosan az a dal vezet, amelyet a világon mindenki gondolna: az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey-től. A második a Last Christmas a WHAM!-től, a harmadik a Rockin’ Around The Christmas Tree, a negyedik a Jingle Bell Rock és így tovább.

Egészen a lista nyolcadik helyéig, ahol a Rampapapam című dal szerepel DESH, Young Fly, Azahriah és Lord Panamo együttműködésében. A kilencedik dal ismét karácsonyi sláger (Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow), a tizedik pedig Azahriah Introvertált dala.

Spotify

Az Azahriah-jelenségről, azaz arról, hogyan lett ő az ország messze legsikeresebb zenésze egyik pillanatról a másikra, kétmilliárdos jegybevétellel, három teltházas stadionkoncerttel, ebben a cikkben írtunk:

Azahriah, a legkisebb királyfi, a generációs csúcsmodell

A 21 éves self-made man influenszerből lett szupersztár Puskás-triplája példa nélküli, és nem egyszerűen magyar poptörténeti szenzáció, hanem több szempontból egy új generáció térnyerésének kitörölhetetlen jele is. Valamint az elmúlt másfél évtizedben történtek következménye is.