szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több Star Wars-kiadvány nem fog megjelenni a Szukits Könyvkiadónál, és ezzel együtt a meglévő kötetek értékesítése is véget ér. A jelenlegi gazdasági körülmények között ugyanis nem tudják folytatni a franchise kiadását.

A szegedi székhelyű Szukits Kiadó 17 éve adja ki a Star Wars-regényeket és -képregényeket, ám most lezárul egy korszak a kiadó életében, és befejezik a franchise-hoz tartozó irodalom további megjelentetését – közli a kiadó a saját oldalán.

Mint írják, a jelenleg előrendelhető kiadványok még megjelennek, de már csak alacsonyabb példányszámban, az újabb, előrendelhető címek pedig már nem is fognak kikerülni. A meglévő, raktáron lévő köteteket június 30-ig lehet megvásárolni. „A fentiek igazak a kánon, legendák és képregényekre is, tehát minden Szukits kiadású Star Wars termékre” – fogalmaznak.

Halek Attila, a könyvkiadó marketingigazgatója megkeresésünkre azt írta, hogy hosszas mérlegelés után döntöttek úgy, hogy "a jelenlegi gazdasági körülmények között nem érdemes folytatni a kiadást". Hozzátette, épp ideális ponton állnak a befejezéshez, mert a kiadónak több Star Warson belül futó sorozata is hamarosan lezárul, újba pedig már nem szeretnének belefogni.