szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lilu reagált Novák Katalin köztársasági elnök szavaira, aki szerint minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában

Miután széles körű felháborodást váltott ki, hogy Novák Katalin tavaly kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akit elítéltek, mert pedofil ügyek eltussolásában, kényszerítésben vett részt, a köztársasági elnök úgy reagált, hogy minden kegyelmi döntés a természeténél fogva megosztó, és ő az elé terjesztett több száz kérvényről minden esetben igyekszik a leginkább körültekintően dönteni.

 

Megszólalt Novák Katalin a kegyelmi döntése miatt kialakult botrányról

Az államfő gyakorlatilag megismételte azt, amit a hivatala kommunikált a botrány kirobbanásakor. Szerinte politikai kampány zajlik az ügyben.

A műsorvezető-influenszer Lilu szerint azonban ezzel nem lehet védekezni egy ilyen ügyben. Mint fogalmazott egy Insta-sztoriban: "Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó.

Mindenki elítéli. Mindenki. Jobbos, balos, bárki. Az úgynevezett emberek.

Novák Katalin 2023. április 27-én adott kegyelmet a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének. Ő volt az, aki arra kényszerítette az akkori igazgató által szexuálisan zaklatott egyik gyereket, hogy vonja vissza a vallomását. A bicskei gyermekotthon volt igazgatója, az otthont 26 éven át vezető V. János legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, amiről az RTL Házon kívül című műsorának több áldozat is nyilvánosan megszólalt. Az igazgatóhelyettest azért ítéltek jogerősen 3 év 4 hónap börtönre, mert tisztában volt vele, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, az egyik nevében hamis vallomást írt arról, hogy csak kitalálta a történteket, azt pedig saját irodájában, a pedofil igazgató jelenlétében alá akart íratni az érintettel.