szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„A trailerünk kiszivárgott, úgyhogy nézzétek meg akkor már eredeti verzióban a YouTube-on” – így indokolta a Rockstar Games, miért adta ki egy nappal a tervezett előtt a világ második legsikeresebb videójátékának számító GTA 5 folytatásának előzetesét. Íme a 2025-ben érkező Grand Theft Auto VI első trailere.

Egy Bonnie és Clyde stílusú történettel, valamikor 2025-ben jelenik meg a Grand Theft Auto VI. Mindkét fontos információ a játék első előzeteséből derül ki, melyet azután tett közzé magyar idő szerint kedden éjfélkor a kiadó, hogy néhány órával előtte a komplett 1,5 perces klip kiszivárgott és terjedni kezdett a neten.

A legfőbb helyszín ezúttal is a Miami által ihletett Vice City, de a Florida által ihletett Leonidában is várhatók kalandok. A város a trailer alapján szebb és élethűbb, mint valaha, és éppen annyival modernebb elődjénél, mint amennyire a Grand Theft Auto V tíz évvel ezelőtti világa után várja az ember. Az, hogy a videóban elsőként feltűnő, női főszereplő, Lucia rabruhában van, már sejteti, hogy ezúttal sem alapítványi jótékonykodás lesz a feladat. És hát valóban, a férfi karakter, Jason sem tűnik a rendfenntartók kedvencének.

A GTA 6 az első trailer tanúsága szerint 2025-ben jelenik majd meg. Addig biztosan jönnek még róla újabb előzetesek.

Az aktuálisan legfrissebb rész, a GTA 5 megjelenése után sorra kapta az 5/5, 10/10 értékeléseket. A fontosabb tesztelők véleményét összegző Metacritic oldalon 97 százalékon áll.

Az ötödik rész a kiadását követő 24 órában több mint 11 millió példányban kelt el, 815 millió dolláros bevételt generált. Az összeg három napon belül meghaladta az egymilliárd dollárt, így a Grand Theft Auto V lett a történelem leggyorsabban elkapkodott szórakoztatóipari terméke. A játékosok érdeklődése azóta sem lankad: a koronavírus-járvány idején történt lezárások közepette, 2020-ban többet adtak el a GTA 5-ből, mint a megjelenése utáni bármely évben. A játék azóta is folyamatosan milliárdokat termel kiadójának.

A GTA V-öt 2023 augusztusáig 185 millió példányban értékesítették. Ennél csak a Minecraft megy jobban, amely eladásai októberben érték el a 300 milliót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.