DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vasseur: Többet fog hibázni Verstappen, ha…

A Ferrari F1-es csapatfőnöke elismerte: az egész szezont dominálta a Red Bull hollandja – de úgy érzi, más lenne a helyzet, ha nyomás alá tudnák helyezni.

Max Verstappen egyeduralmáról szólt a 2023-as Formula-1-es szezon: a 22 futamos idény során 21 győzelmet aratott a Red Bull, ebből összesen 19 diadalt „vállalt magára” a holland, aki rekordokat döntögetve zsebelte be zsinórban harmadik világbajnoki címét a száguldó cirkuszban.

f1-verstappen-ferrari



A még mindig csupán 26 éves pilóta teljesítményét a szakértők és a riválisok is elismerték, a tempója mellett elsősorban azt kiemelve, hogy Verstappen gyakorlatilag hiba nélkül teljesítette az évadot. Ebbe a sorba állt be a Ferrari F1-es csapatfőnökeként első szezonját teljesítő Frederik Vasseur is:

„Nem hiszem, hogy bárkinek is kétsége lett volna efelől: mega szezonja volt” – idézi szavait a RaceFans.net szakportál. „Checóval harcolt az első két vagy három versenyen, utána viszont egy másik bolygón volt.”

„Egyértelmű, hogy egész idényben egyetlen hibát sem követett el. Azt hiszem, még amikor szenvedett is az időmérőn – talán Dzsiddában –, az is műszaki problémának volt betudható. És mindig ott volt, mindig jó rajtokat fogott kontakt nélkül – egyedül Vegas jelentette a kivételt.”

f1-verstappen-podium-vegas

Vasseur ugyanakkor úgy érzi, hogy Verstappen is hajlamos lenne több hibát elkövetni, ha bárki közel tudna kerülni hozzá és nyomást tudna rá gyakorolni, így a Ferrari-vezér szerint ez lehet a kulcs majd 2024-ben:

„Nincs kétség azon tény felől, hogy dominálta az egész szezont. Az egyetlen problémánk az, mint mindenki másnak is, hogy több hibát fog elkövetni, ha nagyobb nyomás alá tudjuk helyezni, csak senki nem tudott nyomást helyezni rá ebben az idényben.”

„Leszámítva az utolsó két-három fordulót, vagy épp Carlost Szingapúrban, ahol elkezdett néhány hibát elkövetni vagy inkább a Red Bull a beállításokkal. Egyszerűen túl messze voltunk tőle ahhoz, hogy ilyesfajta nyomást helyezzünk rá.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: