Orbán Viktornak üzent a bicskei gyermekotthon egyik molesztált lakója: „Alkotmányt módosítani kevés, szenteljen figyelmet az áldozatok segítésére”

2024. feb 9. 6:47
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/ Fotó: Blikk/Zsolnai Péter

A bicskei gyermekotthon igazgatójának egyik áldozata Orbán Viktor Facebook bejegyzése alatt fejtette ki a saját álláspontját / Fotó: Blikk/Zsolnai Péter

A bicskei gyermekotthon igazgatójának egyik áldozata Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejelentéséhez kommentelt.

A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt lakói 2016-ban tettek feljelentést, két áldozat pedig az arcát és nevét is vállalva mesélt az átélt szörnyűségekről. Köztük volt Pop Mert Julián is. Tegnap ő szólt hozzá a magyar miniszterelnök csütörtöki Facebook-posztjához, amiben alkotmánymódosítást jelentett be a kormány nevében az elmúlt napok felháborodása után, amit az keltett, hogy kiderült, Novák Katalin elnöki kegyelmet adott a pedofil igazgató bűntársának, K. Endre igazgatóhelyettesnek. Az alkotmánymódosítás csütörtök estére már hivatalosan is megjelent.

Egy ország háborog: Novák Katalin megkönyörült a pedofil igazgató bűntársán – Elnök asszony, vonja vissza a kegyelmet!

Egy ország háborog: Novák Katalin megkönyörült a pedofil igazgató bűntársán – Elnök asszony, vonja vissza a kegyelmet!

„Mint egy áldozat, akinek a sorsát érinti a közelmúltban hozott kegyelmi döntés, szeretném kifejezni mély aggodalmamat és csalódásomat az ügy kapcsán. A személyes felelősség mellett azt gondolom, a közösségnek és az áldozatoknak is szüksége van az együttérzésre és a támogatásra a tényleges hatalmat gyakorlóktól.

Az Ön által említett alkotmánymódosítás kezdeményezése mindenképpen fontos lépés lenne a gyermekvédelem terén, ugyanakkor alkotmányt módosítani kevés. Szenteljen figyelmet az áldozatok segítésének és támogatásának elősegítésére, járjon el személyesen a befolyásából és tisztségéből eredően. Az ilyen esetek megfelelő kezelése és az érintettek számára nyújtott segítség elengedhetetlen a társadalmi igazságosság és empátia szempontjából” – olvasható Pop Mert hozzászólása, amit a Telex szúrt ki.

Pop Mert korábban már azt üzente Novák Katalinnak, hogy szégyellje magát. A Blikk megkereste a Sándor-palotát is, hogy megtudjuk, mi a véleménye a köztársasági elnöknek Orbán Viktor bejelentéséről.

„A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az országgyűlés által elfogadott jogszabályt” – közölte lapunkkal az államfő hivatala.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Novák Katalin

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Novák Katalin Orbán Viktor bicskei gyermekotthon Pedofil Áldozat üzent elnöki kegyelem