Ismert magyar vadászpilótát fogtak el 3 milliárd forintnyi heroinnal Írországban

heroin, illusztráció
Vágólapra másolva!
Megnevezték azt a két magyar férfit, akiket 3 milliárd forint értékű heroin szállítása közben fogtak el múlt hét pénteken Írországban. A repülőt az ismert vadászpilóta, N. Zoltán vezethette - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A hírt az ír The Journal tette közzé. A bíróság a 62 éves N. Zoltánt és a 49 éves A. Ignácot hallgatta meg, akiket a kábítószer-kereskedelmet tiltó törvény alapján tartanak őrizetben.

A lapnak egy N. Zoltánnal szakmai kapcsolatban álló férfi megerősítette, hogy az ismert vadászpilótát fogták el Írországban.

Az ír rendőrség úgy tudja, a kábítószer az egyik legjelentősebb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartozik.

A The Journal szerint

N. Zoltán úgy tudta, a gépen speciális mikrochipek készítéséhez szükséges anyagot szállítanak, nem pedig drogot,

míg társa a bíróság előtt azzal védekezett, miszerint kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban, s a családja védelme érdekében tette. Nem kérték, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék őket.

Igazi tekintély repülős körökben

N. Zoltán vadászpilótáról korábban a Blikk azt írta, a szerb konfliktus idején közelebb repült egy, a magyar légtérbe behatoló szerb MiG-21-eshez, mint bárki azóta. N. Zoltán 1994 júliusában befogta, kikísérte, majd hazafelé forduláskor szinte karnyújtásnyira húzott el a behatoló MiG-21-es feje felett, miközben teljes fegyverzettel készen állt a légi harcra. A férfi repülős körökben igazi tekintélynek számít.

Címlapi képünk illusztráció!