Japán kiénekelte a szánkból a sajtot + GALÉRIA

MH/MTI
2024. február 10. szombat. 22:22
Frissítve: 2024. február 10. 22:37

A magyar válogatott tagjai és a kilátogató, mindenre elszánt szurkolók is csalódottak voltak, hiszen a mieink kapusa végletekig meccsben tartotta, a vezetést megszerző válogatottunkat. Don MacAdam szövetségi kapitány együttese előzőleg a spanyolokat 7–3-ra, a litvánokat pedig 7–1-re verte a Tüskecsarnokban, így készülhetett a japánok elleni, sorsdöntő csatára. Az ázsiai együttes a záróharmadban bő két perc alatt duplázott, ezzel vívta ki a továbbjutást.

A litvánok ellen remeklő csapaton nem változtatott MacAdam, maradtak a támadósorok, a védőpárok, és a kapuban is Bálizs Bence állt.

Gyorsan háromszor is emberhátrányba kerültek a hazaiak, de ebből nem született gól, és abból sem, hogy a magyarok 1:44 percig kettős emberelőnyben játszottak. A folytatás hasonlóan alakult, rengeteg volt a kiállítás, és végül a 37. percben Sofron István bődületes erejű lövése utat talált a kapuba. Ez volt a történelmi, 100. magyar gól Japán ellen. Bálizs Bencének ebben a szakaszban volt egy hatalmas, akrobatikus védése lepkéskesztyűvel, egyszer pedig a kapuvas mentette ki.

A záróharmad japán büntetőlövéssel indult, Bálizs lábbal védett, ám a 44. percben emberelőnyben Nakadzsima Sogo egyenlített. 2:02 perc múlva a kapu előtti betörésből Halliday Jiei szedte össze a szabad korongot, és vágta a hálóba. Erősen nyomtak a hazaiak, ám egy újabb létszámfölényes kétperc maradt kihasználatlanul.
A hajrában a kapust is levitte a házigazda, de nem sikerült betalálni, így elmaradt a továbbjutás, és a japánok készülhetnek a nyár végi kvalifikációra.
Az örökmérlegben ez volt a 18. japán győzelem 17 vereség mellett.

Japán–Magyarország 2–1 (0–0, 0–1, 2–0)
gól: Nakadzsima (44.), Halliday (46.), illetve Sofron (37.)

Férfi jégkorong olimpiai selejtező - Magyarország-Japán

Férfi jégkorong, olimpiai selejtező – Magyarország–Japán

Fotó: MH/Balogh Dávid

Korábban:
Litvánia–Spanyolország 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Japán 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Litvánia 3, 4. Spanyolország 0

Csütörtökön játszották:
Magyarország–Spanyolország 7–3
Japán–Litvánia 6–4
Pénteken játszották:
Magyarország–Litvánia 7–1
Japán–Spanyolország 6–3

Írta a Magyar Hírlap