szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Peren kívül egyeztek meg a bulvárlap kiadójával. Emellett a Mirror kiadója további 180 millió forintnyi perköltséget is fizethet.

Peren kívüli megegyezéssel zárult az a per, amelyet Harry sussexi herceg indított a Mirror című brit bulvárlap kiadója, a Mirror Group News (MGN) ellen, mivel állítása szerint a lap 2003 és 2009 között telefonja feltörésével és magándetektív révén szerzett róla információkat. A BBC informátora szerint a megegyezés akár 2 millió fontról (kb. 910 millió forintról) szólhat. Emellett a lap kiadója köteles megtéríteni a per költségeit is: ez 400 ezer fontos (180 millió forintos) kiadást jelent.

Harry azért indította a pert, mert állítása szerint több mint 30 cikket „törvénytelen információszerzés” révén gyűjtött anyagok alapján írtak meg róla, meghekkelve a telefonját is. A bíróság még decemberben kimondta: a 33 esetből 15-ször valóban ez történt.

Az MGN a megegyezés után azonnal küldött egy közleményt a BBC-nek, amelyben azt írták, üdvözlik a döntést, amely lehetővé teszi, hogy „továbblépjenek egy sok éve történtek. Történelmi visszaélésekre került sor, amiért feltétel nélkül bocsánatot kérünk, teljes felelősséget vállalunk, és megfizetjük a kompenzációt”.

A perrel Harry lett a brit királyi család első magas rangú tagja 130 éve, aki tanúvallomást tett a londoni Legfelsőbb Bíróságon, még tavaly júniusban.

Harry herceg azóta újból hazatért Nagy-Britanniába, hogy meglátogassa apját, Károly királyt, aki a napokban jelentette be, hogy rákos.

Harry hercegnek királyi eleganciával az arcába tolták, hogy nem kívánatos személy a családban

Nagy fanfárral érkezett meg Londonba, ahol azzal kellett szembesülnie, hogy minden hidat felégetett maga mögött. Abból, ahogy az apja és a bátyja reagált az érkezésére, azt lehet kiolvasni, hogy a királyi család teljesen hátat fordított a „tékozló fiúnak". Harry hiába is próbálkozik a hazatéréssel.