szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pozsonyban és Bécsben is fellép a zenekar.

Már korábban pletykáltak arról, hogy Angus Youngék európai turnéra indulnak, mostanra pedig kiderültek a hivatalos koncertdátumok és -helyszínek is. Ezek között Budapest nem szerepel, de azért kis utazással a magyar rajongók is megtapasztalhatják, mit tud a több mint 50 éves ausztrál rockzenekar.

A turnén nem Cliff Williams lesz a basszusgitáros, Chris Chaney (Jane’s Addiction) helyettesíti. A dobos Matt Laug lesz.

Az európai turné május 17-én kezdődik a német Gelsenkirchenben, az utolsó koncertjét pedig Dublinban adja majd a zenekar augusztus 17-én. E két dátum között fellépnek többek között Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Svájcban, Angliában, Belgiumban és Franciaországban.

A magyar rajongóknak leginkább a június 23-i és 26-i bécsi, illetve a júliusi 21-i pozsonyi koncert lehet érdekes, hiszen e két város néhány órás utazással elérhető. A pontos turnéprogram itt tanulmányozható.

Az AC/DC legutóbb 2016-ban turnézott, akkor Axl Rose volt a beugró énekes, mert Brian Johnson hallásproblémák miatt éppen nem volt a zenekar tagja. Azóta csupán egy koncertet adtak, tavaly ősszel, egy kaliforniai fesztiválon.