Nagyot változik az időjárás hétvégére - Ezekben a vármegyékben csapadékra is lehet számítani

Nem alakul jól a hét második felének időjárása. A mínuszok is visszatérnek.

Hétvégi időjárás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a hét nagy része napsütést ígér, a hét végére záporokra és zivatarokra is számíthatunk. Mutatjuk, meddig marad a jó idő. Ha arra is kíváncsi vagy, milyen előrejelzést osztott meg a szakember az idei nyárral kapcsolatban, ide kattintva elolvashatod.

Nagyot változik az időjárás hétvégére

Péntekig az átlagosnál enyhébb lesz az időjárás, a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, és csapadék sem várható. Az északi szelet a Tiszántúlon kísérhetik élénk lökések, máshol viszont mérsékelt marad a légmozgás - olvasható a HungaroMet előrejelzésében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul, és kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség sem várható.

GettyImages-504508194
Fotó: Boris Jordan Photography / Getty Images Hungary

Szombattól viszont az ország nagy részében várhatók felhőátvonulások több-kevesebb napsütéssel, de főleg keleten, északkeleten maradhatnak erősebben felhős területek is. Ott szórványosan, másutt csak néhol fordul elő záporeső. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul.

idő

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

A hétvégétől az ország nagy részén közepesen felhős vagy borult marad az ég, ami teljesen a jövő hét elejéig kitart. Hétfőtől akár mínusz 5 fokig is süllyedhet a minimum-hőmérséklet.

Így űzték a telet a mohácsi tűzoltók - A lánglovagok busójárásáról videó is készült

A busójárás kedden ért véget.

Elolvasom

(A képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük