Tragédia

Meghalt egy ukrajnai fiatal, aki a Máramarosi-havasokon keresztül szökött Romániába

Társaival elszökött Ukrajnából, miután katonai behívójuk megérkezett.

2024.02.14 12:40MTI

A Máramarosi-havasokon keresztül szökött át Romániába három ukrán fiatal; kettőt közülük élve hoztak le a hegyimentők, a harmadikat azonban halálra fagyva találták meg szerda reggel a román határrendészek.

Dan Benga, a Máramaros megyei hegyimentő szolgálat (Salvamont) vezetője az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy egyikük felesége riasztotta a román hatóságoka: elmondása szerint férje másik két fiatalemberrel elszökött Ukrajnából, amint a katonai behívójuk megérkezett. "Sajnos a Máramarosi-havasok egyik legnehezebb részét választották az átkeléshez" - jegyezte meg a hegyimentők vezetője.

Az 1900 méter magas hegységben a mobiltelefonok sem működnek, az eltévedt fiatalokkal nem lehetett felvenni a kapcsolatot, a Salvamont csapata is csak műholdas telefonokkal tud a bázissal kommunikálni.

Amikor szerda hajnalban rátaláltak a két életben lévő fiatalemberre, ők azt állították, hogy harmadik társuk visszafordult. A holttestet azonban a közelben, szintén román területen, egy folyó medrében találták meg reggel a határrendészek.

"A fiút a másik kettő magára hagyta, és a hidegben megfagyott. Ha elmondták volna már akkor, amikor megtaláltuk őket, hogy feljebb hátrahagyták, szerintem lett volna még esély rá, hogy őt is megmentsük" - idézte Dan Bangát az Agerpres.

A hegyimentők és a határrendészek szerdán közös küldetésre indulnak a hegyre az ukrán fiatalember holttestének lehozatala érdekében - írta közösségi oldalán a máramarosi Salvamont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.