szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A labdarúgó testvére is érintett volt az ügyben, szintén 6 év börtönt kapott.

Hat év börtönbüntetésre ítélte az amszterdami bíróság a korábbi holland válogatott labdarúgót, Quincy Promest, mert összesen mintegy 1350 kilónyi kokain Hollandiába való becsempészésében vett részt.

A De Telegraaf holland lap szerint a kokaint tengeri só közé rejtve vitték be Antwerpenbe egy brazil konténerhajón. A csempészek 650 kilónyi szállítmányt tudtak kimenteni a fedélzetről, a vámhatóság a második, több mint 712 kilós tételre lecsapott.

A bíróság szerint Promesnek irányítói, koordinálói és finanszírozói szerepe volt az ügyben. A lehallgatott beszélgetésekből az derült ki, hogy 75 ezer eurót (több mint 27 millió forint) fektetett be a kokainszállításba. A bűncselekményben ugyancsak érintett unokatestvére szintén hat évet kapott. Promes nem jelent meg, és nem tett vallomást a tárgyaláson, de ügyvédjén keresztül ártatlannak vallotta magát.

A Szpartak Moszkva labdarúgója ellen az ügyészség márciusban súlyos testi sértés miatt emelt vádat, és két év börtönt kért rá a bíróságtól, miután a nyomozati iratok szerint a focista négy évvel korábban egy családi rendezvényen késsel térden szúrta unokatestvérét, és bár eleinte emberölési kísérlettel vádolták, végül nem találtak elegendő bizonyítékot emellett.