szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világhírű színésznő nem először járt ott, a Tár című filmjéhez a Zeneakadémia tanárától, Virág Emesétől vett zongoraleckéket korábban.

Cate Blanchett ismét a Zeneakadémián járt, és ezt maga az intézmény posztolta ki közösségi oldalára.

Azt írták, a világhírű színésznő Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának október 22-i koncertjére látogatott el (tehát nem mai a felvétel). Blanchett nem először keresi fel a helyszínt, ugyanis a 2022-ben bemutatott Tár című filmjéhez zongoraleckéket vett a Zeneakadémia tanárától, Virág Emesétől. Azt ugyanakkor nem tudni, mi szél hozta ismét Budapestre.

Blanchett felkészüléséről Virág Emese interjúban mesélt lapunknak februárban. A korrepetitor eleinte latolgatta, hogy tudnak-e majd haladni egy színész tanítvánnyal, de végül vállalta a kihívást. Az első találkozásukat így idézte fel:

Már odaértem a szállodába a megbeszélt időpontra, amikor felhívott Cate magyarországi menedzsere, hogy a színésznő késik fél órát, és nagyon kéri, várjam meg. Na, kezdődik, gondoltam. Tehát igaz, hogy a filmcsillagok miatt még a forgatás is órákat csúszik.

Végül kiderült, hogy Blanchett autót bérelt, és eltévedt Budapesten, amiért megállás nélkül bocsánatot kért.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatják:

Az év legjobb filmje vagy nagy csalódás az Oscar nagy esélyese?

Hat Oscar-jelöléséből meglepő lenne, ha legalább Cate Blanchett ne kapná meg a legjobb női főszereplő díját, de a Tár című, különleges filmnek a legjobb film díjára is van esélye. Szinte mindenki imádja, de van ellenvélemény is: duplakritika.