szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legjellemzőbb típus, a 2D felnőtt jegy például ezentúl 2900 forintba kerül a korábbi 2500 helyett a budapesti mozikban. Vidéken is emeltek, de más árképzéssel.

Megint árat emelt a Cinema City mozihálózat, így még többe kerülnek az eddig sem éppen olcsó jegyek, vette észre az IGN. A portál sorra vette a budapesti mozikban meglévő jegytípusokat, így kiderült, hogy

van olyan, ami több mint ezer forinttal is drágább lett.

A cikk szerint az emelés várható volt a magas infláció, a megnövekedett költségek és a sztrájkok miatt megritkított filmkínálat miatt. Azt is hozzáteszik, hogy a hálózat eleve minden évben emelni szokott (és például az Art-mozi hálózat vagy a Pannónia filmszínházai is drágábban adták a jegyeket).

Az ország legnagyobb mozihálózatának új árai december 5-től érvényesek. A legegyszerűbb és legnépszerűbb jegytípus, a 2D felnőttjegy például ezentúl 2900 forintba kerül a korábbi 2500 helyett. A több mint ezer forintos drágulás egyébként a VIP 2D jegyeket érintette, ezért már 9500 forintot kérnek el a korábbi 8350 helyett, illetve a VIP 3D-t, ami az eddig 8600-ról 9750-re ugrott (plusz 400 forintért a szemüveget is meg kell venni hozzá).

    A vidéki mozikban egyébként más az árképzés, de az emelés ezeket is érintette, Zalaegerszegen például 1950 forintról 2400-ra emelkedett a felnőtt 2D-s belépő ára.

    Az IGN hozzáteszi: ha valaki olcsóbban szeretne mozizni, az továbbra is élhet a szerdai kedvezménnyel, ami 2100 forintos jegyárat jelent a 2D-s filmekre. Az ugyanakkor tény, hogy a legismertebb streamingszolgáltatók alapcsomagjának havidíja már olcsóbb, mint a legegyszerűbb mozijegy, ami kezd egyre erősebb érv lenni a mozilátogatás ellen, nem beszélve a felduzzasztott reklámidőről.

    Miért ilyen hosszú mostanában minden film? És miért nem lehet szünetet tartani a mozikban?

    A három és fél órás Scorsese-filmet egyes mozik szünettel vetítik, ami ellen az alkotók ugyan hevesen tiltakoztak, de a nézők egy része üdvözölte. Nálunk mindenesetre nem várható ilyen vetítés. A filmek hossza közti különbség döntötte el a Barbie-Oppenheimer-moziháborút is.