Háború

Ukrán drón csapott le egy orosz olajtelepre

A kurszki támadás tüzet okozott, közölte Roman Sztarovojt kormányzó.

2024.02.15 08:45ma.hu

Az ukrán erők drónokkal vették célba az orosz határ menti Kurszk térségében lévő olajipari létesítményt - erősítette meg csütörtök reggel Roman Sztarovojt helyi kormányzó.

Az előzetes jelentések szerint a csapás - a Moszkvától mintegy 450 kilométerre délre fekvő város külterületén - nem okozott áldozatokat - mondta Sztarovojt, megjegyezve, hogy a rendvédelmi és különleges szolgálatok dolgoznak a helyszínen.

Több Telegram-csatorna is közzétett videókat, amelyeken nagy tűz látható. A Baza hírcsatorna szerint egy 100 tonnás üzemanyagtartály égett, a tűzoltók azon dolgoznak, hogy megfékezzék a lángokat.

A kurszki incidens a legutóbbi az orosz energetikai létesítmények elleni támadási kísérletek sorában az ukrajnai konfliktus kezdete óta. A múlt hónapban egy drónt használtak egy olajfinomító ellen az oroszországi Jaroszlavl régióban. Januárban korábban a Novatek által üzemeltetett földgázfeldolgozó terminál az oroszországi Leningrádi területen lévő Uszt-Luga kikötőjében, közel 1000 kilométerre az ukrán határtól, "külső behatás" következtében kigyulladt - közölte a vállalat sajtóirodája.

Az orosz határ menti régiók rendszeresen célpontjai ukrán tüzérségi, rakéta- és dróntámadásoknak, amelyek számos áldozatot követeltek és kárt okoztak a polgári infrastruktúrában. Belgorod városa különösen súlyos bombázásoknak volt kitéve december végén, amikor egy ukrán támadásban 25 ember, köztük több gyermek meghalt, és több mint százan megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.