Tűzeset

Lángba borult az Izvesztyija ikonikus épülete - videó

A mintegy 1500 négyzetmétert felemésztő tűz oka egyelőre ismeretlen.

2024.02.15 08:36ma.hu

Hatalmas tűz ütött ki a moszkvai Puskin téren lévő Izvesztyija Hall épületében csütörtökön hajnali 5 óra körül - jelentette a helyi média. Több tűzoltóság van a helyszínen.

Azonnali jelentések nem érkeztek áldozatokról, de legalább egy ember eltűnt - a kollégák nem tudtak kapcsolatba lépni vele, és attól tartanak, hogy bent rekedt.

A tűz az épület belső udvarán keletkezett és gyorsan terjedt, a közeli Residence bár és Lookin Rooms éjszakai klub a médiajelentések szerint teljesen megsemmisült. A tüzet nem sikerült megfékezni, a lángok továbbra is tombolnak a műemlék épületben.

A Kertgyűrű felé vezető Tverszkaja utca négy sávjából hármat, a Bolsoj Putinkovszkij utca négy sávjából egyet lezártak a forgalom elől.

A források szerint az épületben mintegy 70 potenciálisan veszélyes gázpalackot tárolnak, amelyek felrobbanhatnak, ha a tűz eléri őket.

Az Izvesztyija csarnok népszerű rendezvényhelyszín, tíz perc sétára a Kremltől. Az 1925 és 1927 között épült épületben közel 85 éven át az "Izvesztyija" nyomdája és szerkesztősége működött, amíg az újság 2011-ben új helyre nem költözött. Az épület történelmi részének rekonstrukciója 2018-ban fejeződött be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.