Háború

Ukrajna Vampire MLRS-sel támadta az oroszországi Belgorodot: 6-an meghaltak, sok a sérült és a kár

Legalább hat ember meghalt egy ukrán rakétatámadás során, amelyet az oroszországi Belgorod városa ellen intéztek.

2024.02.15 13:40ma.hu

Az ukrán erők a támadást a cseh RM-70 Vampire MLRS rakétatüzérségi eszközzel hajtották végre - közölte az orosz védelmi minisztérium közleményében, hozzátéve, hogy az orosz légvédelmi rendszereknek sikerült 14 rakétát elfogniuk.

"2024. február 15-én 12:30 körül [helyi idő szerint 09:30 GMT] a kijevi rezsim által az RM-70 Vampire MLRS-sel Oroszország területén lévő célpontok elleni terrortámadás végrehajtására tett kísérletet meghiúsították. A szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek 14 rakétát semmisítettek meg a Belgorodi terület felett" - áll a minisztérium közleményében.

A támadás következtében végül egy belgorodi bevásárlóközpont is megrongálódott.

A bevásárlóközpont épülete, amelyben egy élelmiszerbolt és egy gyógyszertár működött, a helyi média beszámolói szerint súlyos károkat szenvedett.

A helyi hatóságok által idézett előzetes jelentések szerint a támadásban legalább hat ember (köztük egy gyermek) meghalt, és további 17-en (köztük négy gyermek) megsebesültek.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő, aki a támadást "a kijevi rezsim által elkövetett újabb terrorcselekménynek" bélyegezte, bejelentette, hogy Oroszország a megfelelő nemzetközi szervezetekkel, köztük az ENSZ Biztonsági Tanácsával is meg fogja vizsgáltatni az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.