Már 60 millió adomány érkezett a pénteki tüntetésen indított gyűjtésre

2024. feb 17. 12:20
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Több tízezren gyűltek össze tegnap este a Hősök terén / Fotó: Zsolnai Péter

Több tízezren gyűltek össze tegnap este a Hősök terén / Fotó: Zsolnai Péter

Folytatódik a tegnap este elkezdődött példaértékű adakozás. Eddig 60 millió forint gyűlt össze, minden 25 millió forintból egy újabb fiatal lakhatását tudják biztosítani.

"Közel 60 millió forint gyűlt össze a tegnap este elindult gyűjtésünkben. Ez óriási eredmény: nem csak két, szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását tudjuk belőle biztosítani, de felmutattuk a széles körű társadalmi összefogást is a döntéshozóknak, ezzel is ösztönözve őket: alkossanak olyan rendszert amely garantálja minden, az ellátórendszerből kikerülő fiatal biztos életkezdését! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a támogatást! Még holnap, február 18. éjfélig folytatjuk a gyűjtésünket. Minden összegyűlt 25 millió forintból egy újabb fiatal lakhatását tudjuk biztosítani! - írja az Utcáról Lakásba Egyesület közösségi oldalán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tegnap esti tüntetésen egy óra alatt csaknem 25 millió forint gyűlt össze. Gulyás Márton bejelentése szerint a cél az volt, hogy vasárnapig összejöjjön 25 millió forint, de – mint a Partizán Instagram-oldalán megosztott videóból kiderült – alig egy órával a gyűjtés indulása után már 27 millió forintnál tartottak.

A szervezet az Odakint most szörnyek járnak - Kiállás az áldozatokért kezdeményezőivel fogott össze, hogy egy szakellátásból kikerülő fiatal lakhatását biztosíthassák.

Magyarországon a szakellátásból kikerülő fiatalok számára komoly problémát jelent a lakhatásuk biztosítása, az ehhez nyújtott állami segítségnyújtás súlyosan elégtelen. Az állami gondozott múlt súlyos kockázatot jelent a hajléktalanná válásban, az utógondozásból kikerülők 4-5%-a azonnal az utcára kerül - írja oldalán az egyesület.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

gyűjtés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

adomány gyűjtés lakhatás segítség tüntetés Hősök tere