John Lennonra változtatta a nevét egy Beatles-fanatikus: az unokája pedig Paul McCartney

2024. feb 19. 16:38
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
John Paul George Ringo Lennon a Beatles legnagyobb rajongója / Fotó: Northfoto

John Paul George Ringo Lennon a Beatles legnagyobb rajongója, több ezer emléktárgya van a „gombafejűekről” / Fotó: Northfoto

Olyan a háza, mintha egy múzeum lenne, a banda vagyont érő emlékével

Alighanem nincs nála nagyobb fanatikus, egy brit férfi a Beatles-szuperrajongója, aki John Lennonra változtatta a nevét – és van egy Paul McCartney nevű unokája.

A 72 éves férfi David Presley néven született, de annyira rajong a legendás négyesért, hogy 19 évvel ezelőtt úgy döntött, megváltoztatja a nevét. A négy tag: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr keresztnevét elegyítve John Paul George Ringo Lennonnak „kereszteltette át” magát hivatalosan – mesélte az úr a Yahoo! News-nak.

A 71 éves férfi a John Paul George Ringo Lennon nevet magára is tetováltatta / Fotó: Northfoto

Mint a tetoválása is mutatja, a 71 éves férfit John Paul George Ringo Lennonnak hívják / Fotó: Northfoto

Az őrületben szerettei is támogatják, a családja is nagy Beatles-rajongó, így már nem is meglepő, hogy a lányának, Melanie McCartney-nak van egy fia, akit természetesen Paulnak hívnak. John somerseti háza olyan, mint egy szentély. A poszterekkel kitapétázott és szobrocskákkal telerakott szobában naponta akár öt órán át hallgatja a zenéjüket. Emellett több száz pólója van a banda nevével ellátva, és mindennap másikat hord. Rendszeresen Bors őrmester-zubbonyban lép ki az utcára – megjelenítve a zenekar 1967-es lemezéhez készült ikonikus jelmezeket.

Ringo Starr (balról), George Harrison, John Lennon és Paul McCartney a Beatles együttessel meghódította a világot / Fotó: Getty Images

Ringo Starr (balról), George Harrison, John Lennon és Paul McCartney a Beatles együttessel meghódította a világot / Fotó: Getty Images

Egyszerűen megőrülök a Beatlesért, és amióta az eszemet tudom, azóta így van. Zseniális banda volt, mindenki szerette a „gombafejeket”, idősek és fiatalok egyaránt. Nekem minden számuk tetszik – mondta a nyugdíjazott targoncavezető John.

Az eredeti nevem, a Presley miatt mindenki Elvisnek hívott, és ez nem tetszett. A Beatlest szeretem a legjobban. Bár sajnos soha nem láttam és hallottam őket élőben zenélni, de a rajongásomon ez mit sem változtat.

Botrányok a Beatles körül: bőrszíne miatt tüntették el George Harrison szerelmét az amerikai turnén

Botrányok a Beatles körül: bőrszíne miatt tüntették el George Harrison szerelmét az amerikai turnén

John 2005-ben fizetett azért, hogy nevet változtasson. A lányával, a 42 éves Melanie-val él együtt, aki pedig McCartney-ra változtatta a vezetéknevét. A másik lánya, Caroline pedig Lennon lett.

A nyakán egy Beatles-felirat díszeleg / Fotó: Northfoto

A nyakára is felvarratott egy jó nagy The Beatles-feliratot / Fotó: Northfoto

A szobám olyan, mint egy Beatles-múzeum, annyi minden van benne. Mind a négyükről életnagyságú poszterek vannak, és szeretek nekik jó reggelt és jó estét kívánni. A nevüket magamra tetováltattam, és még a bal lábamon is van egy kép mind a négyükről. Séta közben és a buszon hallgatom a zenéjüket, esténként itthon pedig mindig együtt énekelek velük. Két kedvenc dalom az All You Need Is Love és a Give Peace a Chance.

Az örökségét nagyon óvja, nem engedi, hogy a családja megváljon majd tőle.

– El tudom képzelni, hogy a gyűjteményem most sok pénzt érne, de nem áll szándékomban eladni. És ha a ­gyerekeim megteszik a halálom után, visszajövök és kísérteni fogom őket...

285 milliós zenei kincs

Minden idők legdrágább Beatles-ereklyéje a Guinness Rekordok Könyve alapján hivatalosan is a zenekar „­White Album” című lemeze lett. Persze nem egy átlagos példányról beszélünk, hanem Ringo Starré volt. Ezért 790 ezer dollárt (285 millió forintot) fizettek.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Beatles

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Beatles John Lennon névváltoztatás paul mccartney Ringo Starr George Harrison fanatikus rajongó The Beatles