szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem látni, hogy mikor tudnak újra betegeket fogadni az érintett osztályon.

Február 16-tól a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház nem tudja ellátni a súlyos állapotú, monitorozást igénylő kardiológiai betegeket – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján közzétett, kijelölő határozatban.

Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató még február 14-én jelezte az NNGYK-nak, hogy „előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt” nem tudják biztosítani a súlyos kardiológiai esetek ellátását.

„Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig”

- így kommentálta a hírt Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző Facebook-oldalán.

Év elejétől folyamatosan kerülnek ki azok a határozatok az NNGYK honlapjára, amelyek arról szólnak, hogy milyen ellátásokat nem tudnak biztosítani a kórházak, ezeket február elején térképre tettük, amelyen jól látszik, hogy adott esetben több órányi utazásra van a legközelebbi működő ellátás bizonyos területeken.

Látványos térképeken mutatjuk, milyen borzalmasan indult az év az egészségügyben

Január óta több mint két tucat esetben jelezték kórházak és egyéb egészségügyi intézmények, hogy bizonyos feladataikat nem tudják ellátni. Ezek között vannak rövid szünetek, mondjuk karbantartás miatt, de legtöbbjük hosszú, vagy határozatlan időre szól. Térképre tettük, hol vannak bajok a kórházi ellátással. Van olyan kórház, ahol hat feladatot adtak vissza.