szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Édesanyja állítása szerint a fiút a helyszíni mentősök elhajtották, mondván, hogy menjen a Honvédkórházba, mert nem tudják ellátni.

Vasárnap az Újpest–Ferencváros derbyn – amelyet 5–0-ra nyertek meg az Európa-konferencialigától búcsúzó zöld-fehérek – megsérült a hazai csapat egyik szurkolója, egy pirotechnikai eszköz okozott neki égési sérüléseket. Az ATV bírtokába jutott egy levél, amelyet a 16 éves szurkoló édesanyja írt, és amelyben arról számolt be, hogy a fiú nyaka teljesen, a felsőteste szórtan égett meg, de még a hasán is vannak mély égési sérülések.

Az édesanya úgy sejti, hogy felülről eshetett a pirotechnikai eszköz a fiú nyakába, amely elégette a pólóját, a pulóverét és részben a kabátját is. Állítása szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert itt nem tudják ellátni.

A 24.hu megkereste az Országos Mentőszolgálatot, amely a történteket a következőképp írta le: „a sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor”. Végül a gyermeket szülei vitték a balesetibe, ahol ellátták.

A balesetiből a Megyeri úti kapitányságra vezetett útjuk, itt feljelentést tettek a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt. Az ATV levélben fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, akik arról tájékoztatták a portált, hogy a IV. kerületi rendőrkapitányság „gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van”.