szerző:
Tetszett a cikk?

Magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Premier League listavezetője a másodosztályú Southampton ellen.

Az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében Jayden Danns duplájával, valamint Lewis Koumas góljával 3–0-ra győzött a Liverpool a Southampton ellen és bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

Erősen tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát Jürgen Klopp, ugyanis Szoboszlai Dominiket még erre a meccsre sem tudta nevezni, mellette pedig Mohamed Szalah, Trent Alexander-Arnold, Darwin Núnez, Alisson Becker, Diogo Jota, Stefan Bajcetic, Endo Vataru, Ryan Gravenberch, Curtis Jones, Joel Matip, Ben Doak és Thiago Alcantara sem volt bevethető.

A sérüléseknek köszönhetően életében először léphetett pályára a „vörösök” felnőtt csapatában Lewis Koumas, ráadásul egyből kezdőként. A helyére beálló Jayden Danns jól szállt be, két góljával egyértelművé tette a Mersey-partiak továbbjutását.

  • Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Cimikasz – McConnell, Joe Gomez, B. Clark – Elliott, Gakpo, Koumas.
  • Southampton: Lumley – Bree, Stephens, Bednárek, Manning – Aribo, Rothwel, Shea Charles – Edozie, Mara, Sulemana.

Jobban kezdett a másodosztályú Southampton, amely Sékou Mara góljával korán megszerezhette volna a vezetést, de a partjelző intett, lesről indult a vendégek támadója, maradt tehát a 0–0. Támadásban maradt a Soton, amely az 5. percben ismét közel állt a gólszerzéshez, de Kamaldeen Sulemana lövése a bal kapufát találta telibe.

Letámadtak a vendégek, aminek meg is lett az eredménye, Mara szerzett labdát és lőhetett tisztán a tizenhatoson belülről, de Caoimhín Kelleher védeni tudott. A 44. percben tört meg a gólcsend, a 18 éves Lewis Koumas megpattanó lövése utat talált a kapuba, így 1–0-s liverpooli előnnyel mentek el szünetre a felek.

A második félidő 63. percében Klopp lekapta Koumast, a helyére beálló Jayden Danns pedig tíz perccel a beállása után gólt is szerzett, remek kiugratás után az ötös sarkáról bökte át Joe Lumley kapust. A végeredményt a fiatal angol gólja állította be. Egy liverpooli beadás megpattant az egyik védőn, a labda pedig éppen Conor Bradley elé került, aki egy állítás után külsővel lőtt, de Lumley védeni tudott. A kipattanó viszont Danns elé csorgott, aki 11 méterről már nem hibázott. 3–0-s győzelmének köszönhetően a Liverpool bejutott az FA-kupa negyeddöntőjébe, ahol a Manchester United vár a „vörösökre”.

ANGOL FA-KUPA
Nyolcaddöntő
Liverpool–Southampton 3–0 (1–0)
(Koumas 44., Danns 73., 88.)

NEGYEDDÖNTŐK PÁROSÍTÁSA:
Manchester United–Liverpool
Manchester City–Newcastle United
Wolverhampton–Coventry City (II.)
Chelsea–Leicester City (II.)