Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

forrás: Prím Online, 2024. március 2. 12:23

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. nyerte el a „BÉT Xtend különdíjat”, amelyet február 29-én csütörtökön vett át a BÉT legek 2023 gálán. A hazai pénzügyi- és tőkepiaci világ egyik legrangosabb eseményén idén 25 kategóriában díjazták a szakma kiemelkedő alakjait. A győztesek kiválasztásáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntött. A díjat a társaság igazgatóságának elnöke, dr. Oszkó Péter vette át.

 

Az OXO Technologies Holding Nyrt. értékpapírjai 2021 szeptembere óta elérhetők a befektetők számára a BÉT Xtend piacon, ezzel elsőként kerültek a hazai nyilvános piacra innovatív technológiai vállalkozások teljes portfólióját megjelenítő papírok. Az elmúlt években a cég azon fáradozott, hogy a hazai és régiós innovációk nemzetközi növekedési lehetőségei egyre szélesebb és sikeresebb portfólióban jelenjenek meg a részvényeikben. Ennek érdekében a cég 2023-tól euró-alapú működésre állt, s a már 2022-ben is nyereséges gazdálkodást tovább folytatva, 2023 első felében is tovább növekvő nyereségről számolt be.

 

Mindezek eredményeképp, miközben az OXO Technologies Holding Xtend piacra lépése során végrehajtott tőkeemelése önmagában meghaladta az 1,2 milliárd forintot és intézményi befektetők mind abban, mind a későbbi tőkeemelési körökben is részt vettek, mostanra a Társaság a portfóliója aktuális értékét mutató nettó eszközértékét forintban kifejezve 6 milliárd forint fölé növelte. Ez a 2021-es tőzsdei bevezetéskor fennálló saját tőke mintegy duplázódását jelenti, ma már stabilan nyereséges működés mellett.

 

A díj egy olyan visszaigazolás az OXO Technologies Holding számára, amely elismeri előremutató törekvéseit. A cégcsoport továbbra is fenntartja aktivitását és igyekszik segíteni a piac működését, valamint tervei között szerepel az idei év végéig a standard piaci bevezetés, illetve a következő években egy másik európai tőzsdén dual listing elindítása.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50