:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 4. 14:24

GTA-t futtat az igazi gaming router

Az otthoni routerek és a gaming metszete általában annyi, hogy vannak bizonyos hardverek, amelyek - papíron legalábbis - az online játékok igényeihez lettek optimalizálva, a KittenLabs projektje azonban jóval túlmutat ezen.

A gaming router egy rendkívül megosztó hálózati eszköz legalábbis abban az értelemben, hogy egyesek szerint az egész koncepció úgy ahogy van, parasztvakítás, míg játékosok egy csoportja esküszik rá, hogy a sikerük a hálózati háttér ezen, ügyféloldali komponensén áll vagy bukik.

A KittenLabs számára a gaming router viszont teljesen mást jelent, a csapat ugyanis megépítette az első olyan routert, mely képes - némi szoftveres és hardveres tuning révén - a GTA Vice City futtatására.

03:48
 

_Real_ gaming router - GTA Vice City on a TP-Link router

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Persze a játék nem mai darab (konkrétan 22 éves), de a setup-hoz használt TP-Link TL-WDR4900 sem ma sugározta ez első biteket az éterbe (egy 2013-as modellről van szó). A router hardvere egyébként azért különlegesen alkalmas erre a célra, mivel a PowerPC-alapú processzora képes a 36 bites címzésre és remekül elboldogul a PCIe-n csatlakoztatott különféle eszközökkel.

Ahogy tette jelen esetben is, hiszen a grafikus feladatokat értelemszerűen le kellett passzolni egy AMD Radeon HD 7470-nek. Ezzel párhuzamosan a kernel miatt telepíteni kellett egy OpenWRT-t a routerre, azt megpimpelni egy kis Debian Linuxszal és még néhány szoftveres trükkel, melynek részleteivel most senkit nem untatnánk, és máris kész minden gaming routerek leggamingabbje.

Via KittenLabs.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 08:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.