A Hisense és a TCL is azt állítja, hogy másodikok a tévé piacon

Mindként kínai konszern azzal büszkélkedik, hogy a második legerősebb piaci szereplő volt 2023-ban az értékesített termékek darabszáma alapján.

Nagyon rövid eltéréssel kaptunk levelet a Hisense és a TCL hivatalos képviseletétől, amikben azzal dicsekedtek, hogy milyen eredményeket értek el a tavalyi évben. Ebben eddig semmi extra nincs, mondhatni szokványosnak számít.


[+]

Azonban az már nem, hogy mindkét kínai konszern azt állítja, hogy másodikok lettek a Samsung mögött. A Hisense közleményében egészen pontosan ez olvasható: "A folyamatos eladásnövekedésnek köszönhetően 2023-ban is megtartotta második helyét a Hisense a globális értékesítések tekintetében. Az AVC Revo piackutató intézet "2023 Monthly Report of Global TV Shipment Volume of TV Brands" című havi jelentése alapján közel 26 millió eladott tévékészülékkel a márka továbbra is a piacvezető vállalatok között szerepel és az egyetlen olyan vállalat a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben töretlenül növelte eladásait."

Ezzel szemben a TCL ezt állítja: "A 2023-as Omdia Global TV Sets Report alapján a TCL két egymást követő évben őrizte meg második helyét a globális tv-piacon, több mint 25 millió televízió értékesítésével. Ez a piaci részesedés 12,5 százalékát jelenti."

Hogy az igazság pontosan mi, az jó eséllyel nem fog kiderülni. De az tény, hogy a kínai tévégyártók nagyon jönnek fel, és ez a trend jó eséllyel idén sem fordul meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés