:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. március 5. 14:25

Elindult az OTP csoport webáruháza

Véget ért az OTP webshopja, a Fizz.hu tesztüzeme, most már bárki számára elérhető a szolgáltatás.

A magyar e-kereskedelmi piacon az utóbbi években zajló erős koncentráció és a nyomasztó fölénnyel rendelkező külföldi szereplők mellett rendkívül nehéz dolga van annak, aki új belépőként akar jelentős hatást gyakorolni. Ilyen, számottevő tőkeháttérrel rendelkező webshop lehet a fizz.hu, mely az OTP csoport első komoly próbálkozása lehet ebben a szegmensben.

Az eMAG-hoz és a Pepitához hasonlóan piactér-modellre építő fizz.hu szolgáltatást tavaly jelentette be a cég, és először a társaság munkatársai próbálhatták ki belső teszt keretében. A gyakori kérdések közt elhelyezett "DSA rendelet" szekcióban a cég említi, hogy tavaly augusztus és idén február közt ez 1400 aktív használót jelenthetett. A tavaly nyárra belengetett indulás elhúzódása után a múlt héten sikerült élesben is elindulni, miután a cég levette az IP-filtert, és már bárki számára elérhető a weboldal  – szúrta ki elsőként a Forbes.

fizzkiemeltkep

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az azóta arculatot váltott, eleinte zöldes-sárgás, most már zöld-lila színekkel operáló webshop az Emag és a Pepita versenytársaként érkezik, az elektronikai eszközöktől kezdve az irodai kiegészítőkig széles árukínálattal. A szállítási opciók egyelőre korlátozottak, csak a házhozszállítás lehetséges, de a későbbiekben több kézbesítési mód várható.

A fizz.hu működési hátterét az OTP Bank Nyrt. százszázalékos tulajdonában álló OTP Ecosystem Kft. nyújtja. Az ügyvezető pedig a Mol-tól átigazolt Szőcs András, aki korábban a vállalat e-kereskedelmi vezetője volt. A Forbes-nak nyilatkozó Szőcs szerint a bevezetőkampány később fog indulni, folyamatos fejlesztésekkel, valamint bővülő partner- és termékkörrel.

Az OTP a hazai e-kereskedelemben eddig jobbára fizetési szolgáltatóként volt csupán jelen az OTP Mobil által fejlesztett SimplePay online fizetési megoldással, mely 2016-os indulását követően gyorsan az egyik legnépszerűbb fizetési formává vált az onilne térben és mára több mint 20 ezer elfogadóhellyel rendelkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 11:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.