Óriási a botrány Peruban: kiszivárgott egy hangfelvétel, szerelmet vallott, majd lemondott a miniszterelnök

2024. márc 6. 12:13
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Egy hangfelvétel miatt lemondott a perui miniszterelnök/Fotó: Pexels

Egy hangfelvétel miatt lemondott a perui miniszterelnök / Fotó: Pexels

Kínos helyzetbe került a perui miniszterelnök, ezért inkább lemondott.

Kiszivárgott egy hangelvétel, amelyen Alberto Otárola szerelmet vall a 25 éves Yaziré Pinedónak, majd azt kéri a nőnek, hogy küldje el neki az önéletrajzát. Kiderült, hogy a kormányfő segíthetett a nőnek, hogy a jövedelmező kormányzati szerződésekhez való hozzájutáshoz.

Pinedó a védelmi minisztériumban két szerződést is elnyert tavaly, így pedig nagyjából 14 ezer dollárnak megfelelő összeget kapott. A hangfelvétel, ami napvilágot látott még 2021-ben készült.

Óriási botrány: előkerült egy hangfelvétel, amin egy magyar bíró egy komoly ügy tárgyalása előtt elmondja, mi lesz az ítélet – „Próbálok huncutkodni”

Óriási botrány: előkerült egy hangfelvétel, amin egy magyar bíró egy komoly ügy tárgyalása előtt elmondja, mi lesz az ítélet – „Próbálok huncutkodni”

A hanganyagot egy perui tévécsatorna mutatta be, ám a miniszterelnök tagadta, hogy rosszat tett volna. Ennek ellenére az ország elnöke követelte a férfi lemondását. A lemondó beszédében Otárola azt részletezte, hogy szerinte „be akarták mocskolni” a megítélését a „szerkesztett hangfelvételekkel” azok, akik „mindig is azt akarták”, hogy távozzon a kormányból - írja a BBC cikke alapján a 444.hu.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

hangfelvétel

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

peru miniszterelnök hangfelvétel