NAV

Egy kisebb bazárnyi hamis terméket és elektromos cigit foglalt le a NAV

Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ezekből egyre-másra kerültek elő a hamis termékek.

2024.03.06 10:05MTI

Hamis márkajelzésű termékeket és több mint tízezer elektromos cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban Gyulánál.

A hivatal az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Németországba tartó kamiont Békés vármegyénél terelték le az autópályáról. A bemutatott papírok szerint a jármű különféle gyűjtőáruval indult útnak Görögországból.

Az egyenruhások kezdetben csak néhány dobozt nyitottak fel szúrópróbaszerűen, ezekből egyre-másra kerültek elő a hamis termékek. A NAV cigarettakereső kutyája több mint tízezer elektromos cigarettát is kiszagolt a kamionban.

A pénzügyőrök a jogsértő árukat lefoglalták, az ügyben az iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás, valamint a jövedéki törvény megsértése miatt indítottak eljárást.

A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek - hangsúlyozta a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.