Jogerősen 20 év fegyházat kapott Portik Tamás

2024. márc 6. 12:28
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Meghozta a döntését a Fővárosi Ítélőtábla / Illusztráció: Blikk

Meghozta a döntését a Fővárosi Ítélőtábla / Illusztráció: Blikk

Portik Tamást húsz év fegyházbüntetésre ítélte az 1996-os ügetői merényletkísérlet, valamint fiatalkori bűntársa, Gyüre József 1999-es meggyilkolása ügyében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla. A másodrendű vádlott, K. Gábor büntetését két évvel mérsékelték, így ő 12 év fegyházbüntetést kapott.

Az első fokon eljáró bíróság szerint Portik Tamás bízta meg Tanyi Györgyöt hogy ölje meg a hajtóként dolgozó Lakatos Csabát még 1996-ban. Ahogy a Blikk is megírta, korábbi ítéletében a bíróság ebben az ügyben felbujtóként, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek Portik Tamást.

Az elsőfokú döntés szerint 1999-ben valóban Portik Tamás adott megbízást gyermekkori barátjának, Gyüre Józsefnek a megölésére. A férfit a per másodrendű vádlottja, K. Gábor lőtte le – őt ezért első fokon 14 év fegyházbüntetéssel sújtották, amit most két évvel csökkentettek – írja a Magyar Nemzet.

A bíróság múlt nyáron Portik Tamást ebben az ügyben felbujtóként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, emiatt halmazati büntetésül húsz év fegyházbüntetésre ítélte.

Botrány a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán: Portik Tamás fia nekitámadt a bírónak, rendőrök vitték el

Botrány a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán: Portik Tamás fia nekitámadt a bírónak, rendőrök vitték el

2021 nyarán emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 1999-ben történt gyilkossági ügyben. A gyilkosság elkövetőjére, valamint a gyilkosság felbujtójaként Portikra életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség.

Portik Tamás az 1990-es évek közepétől egy bűnelkövetői csoportot szervezett maga köré, amit ő irányított. A tagoknak az volt a feladatuk, hogy végrehajtsák az utasításait. A vád alapján a gyilkosság áldozata, Gyüre József szintén ennek a bűnelkövetői csoportnak a tagja volt. 1999-ben megromlott Portik és Gyüre kapcsolata, ezért megbízta két társát, hogy öljék meg Gyürét.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Portik Tamás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Portik Tamás döntés 20 év bíróság fegyház