Rákay Philip: Hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni

2024.03.07. 15:04
Márki-Zay Péter csütörtökön közölte, szívesen megvenné Rákay Philiptől a Rádió 7-ben és a Promenad 24-ben lévő tulajdonrészét.

Mint ismert, Rákay Philip producer úgy döntött, értékesíti a Promenad 24 nevű hódmezővásárhelyi portálban meglévő tulajdonrészét, mert az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni annak működésével.

Csütörtökön Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke is reagált a hírre. Szerinte Rákay Philip menekül Lázár Jánostól, most azonban kiderül, hogy csak stróman volt-e, vagy valódi tulajdonos.

Lázártól már a fideszesek is menekülnek: Rákay Kálmán távozik a mezőhegyesi Ménesbirtoktól és a fideszes propagandaportáltól, a Promenádtól. A szakítás oka, hogy a Promenád milliókat költött a velem szóba álló Navracsics Tibor letámadására. Átgondolta ezt Jánosunk?

– írta Márki-Zay a közösségi oldalán, majd hozzátette, szerinte Rákay most bebizonyíthatja, hogy nem Lázár egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe.

Ha nem Lázáré a cég, akkor annak adja el a Rádió 7-ben, illetve a Promenad 24-ben lévő tulajdonrészét, aki a legtöbbet kínál érte. Ebbe a licitálásba a város békeszerető közönségének részéről mi is beszállunk

– közölte a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke. 

Lejárató cikkek Navracsics Tiborról 

Amint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban többször is lejárató cikkek jelentek meg Navracsics Tiborról a Rákay Philip többségi tulajdonában álló Promenad 24-en, amelyet helyben Lázár János propagandalapjaként emlegetnek.

A hódmezővásárhelyi portál amiatt cikkezett a közigazgatási és területfejlesztési miniszterről, mert az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel.

A producer később azt mondta, „a Promenad 24 szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kér Navracsics Tibortól”, és hozzátette, hogy „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban résztvevőket. A többségi tulajdonos állítása szerint csak a médiából értesült ezekről a cikkekről.

A producer azt is elárulta, hogy a tulajdonrész eladásán túl lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról. Ez annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Rákay Philip nem foglalkozik futóbolondokkal

Márki-Zay Péter ajánlatára Rákay Philip is reagált, aki közölte, hogy futóbolondokkal és a hazát árusító dollárcselédekkel sem szokott üzletelni.

Márki-Zayt arra kérném, hogy szánalmasan bornírt akciói során ne emlegesse néhai édesapámat! Az én nevem – hivatalosan is – Rákay Philip

– írta a producer a Telexnek.