szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liverpool menedzsere szerint, ha nincs ott a labda, akkor Doku „megöli” Mac Allistert.

„Szenzációs” – kezdte a BBC-nek a Liverpool–Manchester City szuperrangadó értékelését Jürgen Klopp, a hazaiak menedzsere. „Az első tíz percben kicsit kapkodtunk, akkor a City ránk jött. A második félidő egyértelműen a legjobb volt, amit valaha is játszottunk a Manchester City ellen. Lőttek ugyan kapufát, de két-három gólt kellett volna szereznünk. Kivételes meccs volt” – magyarázta, hozzátéve: a teljesítményük bizonyítja, hogy ott vannak, ahol lenniük kell, és továbbra is küzdenek a bajnoki címért.

A német trénert a mérkőzés végi, tizenegyesgyanús szituációról is kérdezte a brit lap. Jérémy Doku a saját tizenhatosán belül magasra emelt lábbal akarta eltalpalni a labdát, ehelyett Alexis Mac Allister mellkasát találta el:

Pimp_I_D on Twitter: “👓 For the benefit of those with impaired vision this footage unequivocally shows Mac Allister won the ball and Doku’s studs (!) connect with Mac’s chest BEFORE making contact with the ball @PGMOL pic.twitter.com/vTwlNY5Uvr / Twitter”

👓 For the benefit of those with impaired vision this footage unequivocally shows Mac Allister won the ball and Doku’s studs (!) connect with Mac’s chest BEFORE making contact with the ball @PGMOL pic.twitter.com/vTwlNY5Uvr

100 százalékos szabálytalanság volt, a pálya minden részéről nézve, és valószínűleg sárga lapot is kellett volna érte adni. Természetesen büntető volt, amit nem kaptunk meg, de ez így van rendjén. Számomra az a legfontosabb, hogy így tudtunk játszani

– mondta Klopp.

Az ember, aki feltámasztotta a Liverpoolt

Bejelentette távozását Jürgen Klopp, már csak a szezon végéig irányítja a Liverpool FC csapatát. A német trénerrel nyolc és fél év alatt megnyerték a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát és az UEFA-szuperkupát, valamint az angol szuperkupát. Portré Jürgen Kloppról.

A Sky Newsnak valamivel ingerültebben beszélt az esetről: „Állítólag eltalálta a labdát, de ezt csak azért tudta megtenni, mert mellmagasságban volt a lába. De ha a labda nincs ott, akkor megöli (Mac Allistert).”

A mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget, ennek az eredménynek pedig az Arsenal örülhet a legjobban, ugyanis az élre álltak a Premier League-ben – a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

A tabella: 1. Arsenal 64 pont (70-24) 2. Liverpool FC 64 (65-26) 3. Manchester City 63 (63-28) 4. Aston Villa 55 (59-41) 5. Tottenham Hotspur 53 – 27 meccsből – (59-39)

No Title

Watch key highlights as the Reds drew 1-1 in the Premier League thanks to an Alexis Mac Allister penalty, following a foul on Darwin Nunez. Kevin de Bruyne set up John Stones for Manchester City’s opener in the first half, but the points were shared at Anfield.