Botrány

A Boeinget leleplező halott mérnök sosem tűnt öngyilkos hajlamúnak

A rendőrségnek nyomoznia kell, állítják az ügyvédek.

2024.03.16 17:20ma.hu

Mint ahogyan arról korábban már a ma.hu is beszámolt, lőtt sebbel, holtan találták autójában a Boeing vállalat nyugdíjas mérnőkét. A férfi súlyos problémákat tárt fel a vállalatnál, és a tárgyalási időszak alatt lelte halálát.

A John Barnettet képviselő ügyvédek azonban kijelentették, hogy nem láttak arra utaló jelet, hogy Barnett öngyilkos lett volna, miután a helyi hatóságok szerint önkezével vetett véget életének.

"John Barnett éppen egy meghallgatás közepén volt, miután nyilvánosságra hozta a vállalat gyártási szabványaival kapcsolatos problémákat, amely már majdnem a végéhez közeledett. Nagyon jó hangulatban volt, és nagyon várta, hogy maga mögött hagyja életének ezt a szakaszát, és továbblépjen. Nem láttuk semmi jelét annak, hogy öngyilkos akart lenni. Ezt senki sem tudja elhinni" - mondták Barnett ügyvédei a Szputnyikkal megosztott nyilatkozatukban.

A hét elején a dél-karolinai Charleston halottkémi hivatala közölte, hogy Barnettet egy nyilvánvalóan önkezűleg okozott lőtt sebbel a testén holtan találták. A Charleston városi rendőrség vizsgálja Barnett halálát - közölte a halottkémi hivatal.

Barnettnek a közelmúltban keresztkérdéseket tettek fel a Boeing ügyvédei, és a tervek szerint szombaton további kérdésekre kellett volna válaszolnia, de a tárgyaláson egyszerűen nem jelent meg.

Barnett több mint három évtizeden át dolgozott a Boeingnél, mielőtt 2017-ben nyugdíjba vonult. Barnett azzal vádolta a Boeinget, hogy a 787 Dreamliner típusú repülőgépek gyártásának felgyorsítása érdekében a Boeing észak-charlestoni üzemében mellőzte az előírások betartását.

Barnett ügyvédei azt mondták, hogy további információra van szükségük a bejelentő halálával kapcsolatban. A charlestoni rendőrségnek teljes körűen ki kell vizsgálnia Barnett halálát, és pontosan tájékoztatnia kell a nyilvánosságot az eredményekről – áll az ügyvédek közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.