:

Szerző: Koi Tamás

2024. március 22. 14:09

2024 van, és helyesírás-ellenőrzőt kap a Windows Jegyzettömb

Aki azt gondolná, hogy a Windowsba épített alap jegyzetelő alkalmazásnak, a Notepad megannyi év után egyszerűen már nem tud hová fejlődni, az téved.

A Windows beépített jegyzetelő alkalmazása, a Notepad (magyarul Jegyzettömb) évtizedek alatt az egyik legalapvetőbb eszköze az operációs rendszernek arra, hogy a felhasználók gyors jegyzeteiket papírra szöveges dokumentumra vessék. 

Mint olyan, az alkalmazás maga nem különösebben bonyolult, a Microsoft azonban megannyi évtized után is tud újdonságokat építeni bele.

Most például azt jelentette be a cég, hogy jön a helyesírás-ellenőrző és az automatikus javítás funkció a szoftverbe.

spellcheck-notepad
forrás: microsoft

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Aki látott már életében ilyen rendszert, valószínűleg a Notepad új funkciójával is elboldogul majd, mely szokás szerint aláhúzza a - szerinte - tévesen leírt szavakat, ha pedig a felhasználó rábök az aláhúzott szóra, a rendszer mindjárt fel is ajánl helyette - szerinte - oda illő helyettesítést.

A Microsoft szerencsére felismerte, hogy nem minden, a Notepaddel megnyitott fájltípus esetén szerencsés alapesetben bekapcsolni a helyesírás-ellenőrzést, így például logfájlok vagy kódokat tartalmazó állományok esetében ez a funkció nem működik majd.

A helyesírás-ellenőrzés a Windows Jegyzettömb 11.2402.18.0 verziójával válik elérhetővé, elsőként a Windows Insiders programban részt vevő felhasználók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 17:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.