11 embert vettek őrizetbe a terrortámadás miatt

A moszkvai merénylet terroristái Ukrajnába akartak menekülni - FSZB

Az orosz belbiztonsági szolgálat jelentése szerint négy támadót vettek őrizetbe a határhoz közeli Brjanszk régióban.

2024.03.23 10:49ma.hu

A moszkvai külvárosban, péntek este a Krókusz kulturális központot megtámadó terroristák Ukrajnába akartak menekülni - közölte szombaton közleményben az FSZB biztonsági szolgálat.

Négy támadót fogtak el a határhoz közeli Brjanszki területen, őket Moszkvába szállítják. Az FSZB szerint a legalább 115 halálos áldozatot követelő terrortámadás elkövetőinek ukrán területen voltak kapcsolatai.

"A bűncselekmény elkövetése után az elkövetők megpróbáltak elmenekülni, egy autóval az orosz-ukrán határ irányába hajtottak" - közölték a hatóságok. Néhány órán belül azonban "mind a négy [feltételezett] terroristát" őrizetbe vették.

A tömeges lövöldözést követően további hét embert fogtak el - közölte a biztonsági szolgálat. A támadást aprólékosan megtervezték, a fegyvereket előzetesen felhalmozták - tette hozzá a közlemény.

A nyomozás folyamatban van, a biztonsági szolgálat az eset összes körülményének megállapításán dolgozik.

A tragikus események péntek este a krasznogorszki városházán, az orosz főváros nyugati peremén lévő városban történtek. A 7500 fősre becsült befogadóképességű koncerthelyszín majdnem tele volt, amikor a terroristák lecsaptak.

Miután a támadók válogatás nélkül lőttek a pánikba esett látogatók menekülő tömegére, a koncertteremben felgyújtották a széksorokat. A lángok hamarosan az épület nagy részét, beleértve a tetőt is, elborították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.